Промяната на конституцията отваря пътя ни към Европейския съюз и

...
Промяната на конституцията отваря пътя ни към Европейския съюз и
Коментари Харесай

Ахмети: Колкото по-скоро бъдат вписвани българите в конституцията, толкова по-добре е за страната

„ Промяната на конституцията отваря пътя ни към Европейския съюз и това е моментът на интернационална легитимация на нацията на нашите съграждани македонци. С оспорването на този акт и отварянето на алтернативи, този път става по-сложен и сложен. Затова колкото по-скоро се реши въпросът за вписването на българите в конституцията, толкоз по-добре е за страната и за общата ни вероятност ”, съобщи ръководителят на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) в Северна Македония Али Ахмети на обичайния новогодишен коктейл, оповестяват медиите в Северна Македония.

Според Ахмети политизацията на тематиката наподобява неразумна, а въпросът би трябвало да бъде решен рационално.

„ ДСИ, само че и всички албански политически партии в никакъв случай не са работили в ущърб на сънародниците си македонци. Това е исторически миг. Наистина, ние имаме разнообразни езици и обичаи, само че Македония ни е обща. Всички би трябвало да се опитаме да работим за бъдещето, тъй като то желае обединяване към въпроси, свързани с целостта на страната, суверенитета и сигурното бъдеще за поколенията ”, сподели Ахмети.

Според водача на най-голямата албанска партия, която е и съдружен сътрудник на ръководещия СДСМ, върховенството на закона е нужда, която би трябвало да действа и тази отговорност е на всички политически партии, цивилен сдружения, медии. ”Без господство на закона не можем да създадем никаква стъпка към присъединението на страната към Европейски Съюз ”, прибавя Ахмети, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР