Промяната, към която ще се стремим всички заедно, и аз

...
Промяната, към която ще се стремим всички заедно, и аз
Коментари Харесай

Никола Минчев: Стремим се Народното събрание да бъде институция, която работи за хората

" Промяната, към която ще се стремим всички дружно, и аз съответно като ръководител, е Народното събрание да бъде институция, която работи за хората, тъй като тук се коват законите. " Това съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев в изявление за Българска телеграфна агенция.

" Ние би трябвало да приемем тези закони, които са в действителност работещи и които в същината си обслужват публичния интерес, а не лобистки ползи. Това е главната ни цел при законодателната активност. Промяната, която в този къс интервал към този момент се вижда, е докладът на изпълнителната власт пред законодателната. Премиерът Кирил Петков в границите на месец бе няколко пъти в Народното събрание, взе участие в парламентарния надзор, в това число в петък пристигна по искане на опозицията, с цел да изложи мнението си във връзка със обстановката в Украйна ", сподели Минчев.

Той показа, че приоритет за държавното управление и за Политическа партия " Продължаваме промяната " остава правосъдната промяна.

" Надявам се в най-скоро време законопроектът за изменение и допълнение на Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество да бъде импортиран. Със сигурност той ще бъде един от целите още при разпределението му в комисии. Очакваме и Закона за правосъдната власт, промените в Наказателно процесуалния кодекс във връзка със закриването на спецправосъдието, както и промените в енергийното законодателство, които започнахме още в края на предходната седмица с приемането на процедурни правила за избор на ръководител на КЕВР ", съобщи ръководителят на Народно събрание.

Според Никола Минчев с качественото законодателство и доклад на изпълнителната власт пред законодателната ще се увеличи доверието и рейтинга на Народното събрание, който е един от най-ниските.

Председателят на Народното събрание заяви, че се плануват още публични визити в Северна Македония, като в този момент е наш ред.

" Наш ред е за публично посещаване, защото последното такова е било при ръководителя на 40-то Народно заседание Георги Пирински. Очаквам с ръководителя на Събранието Талат Джафери да дадем парламентарно измерение на разговора сред двете страни. Друг аспект на работа са групите за другарство, които към момента не сме образували в 47-ия парламент, тази с Република Северна Македония ще бъде приоритет ", съобщи Минчев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР