Промяна в цената на парното за домакинствата в страната от

...
Промяна в цената на парното за домакинствата в страната от
Коментари Харесай

Топлофикациите предупреждават за скок в цената на парното от 1 юли

Промяна в цената на парното за семействата в страната от 1 януари няма да има. Това оповестиха от Асоциацията на топлофикационните сдружения в сряда - ден откакто „ Булгаргаз ” изиска покачване в цената на природния газ за януари с 40%. Подобна поръчка даде преди време и ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов. Сега регулаторът би трябвало да утвърди цената, поискана от " Булгаргаз ".

Все отново топлофикациите предизвестиха, че повишаване може да се чака от 1 юли 2023 година, в случай че цените на интернационалните пазари продължат да се подвигат. В последните дни котировките вървят нагоре все по-бързо поради захлаждането в Европа, което покачва потреблението, а надлежно – и търсенето на природен газ. Бавно и цялостните до неотдавна газохранилища стартират да зареждат миксовете на съвсем всички страни.

Големият проблем обаче е възможното преустановяване на политиката на нулев Коронавирус в Китай, тъй като отварянето на страната ще докара до голямо търсене и сериозен скок в цената на втечнения природен газ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР