Промяна в наредбата за условията и реда за издаване на

...
Промяна в наредбата за условията и реда за издаване на
Коментари Харесай

Наредба реже точките на младите шофьори

Промяна в наредбата за изискванията и реда за издаване на шофьорска брошура реже точките на младите водачи.

Измененията са подготвяни от държавното управление и се постановат, с цел да се синхронизира наредбата с признати към този момент промени в дреги закони наредби, написа pariteni.bg.

Така например в наредбата се предлага при издаване на удостоверение за ръководство притежателят му да получава избран брой контролни точки. Новият лидер получава две трети от оптималния брой контролни точки. Оставащите една трета контролни точки получава след придобиване на 24 месеца стаж като водач.

Съгласно Наредбата за изискванията и реда за образование за оказване на първа долекарска помощ от водачи на моторни транспортни средства от такова образование са
освободени хора с просветителна степен „ магистър “ по медицина
и „ магистър “ по стоматология, както и с професионална подготовка „ фелдшер “ и „ здравна сестра “. При издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно те  представят тапия за приключено здравно обучение. В в този момент настоящата разпоредба обаче тези хора не бяха освободени.

Наредбата планува също заявки за ускорено издаване на брошура да се подават единствено в звената „ Пътна полиция “ при СДВР/ОДМВР по непрекъснат адрес. Услугата се реализира след осъществяване на инспекция в мрежата за автоматизиран продан на данни. При неспособност това да се случи, водачът ще би трябвало да чака бърза или елементарна услуга.
Според измененията в случай че водач изиска и подаде заявление, в националния указател за водачите и техните нарушавания и наказания се въвеждастатус „ Водач на МПС без санкции “ в случаите:
1. когато няма санкции за нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата от първичното придобиване на дееспособност и има стаж не по-малко от 6 години;

2. когато няма санкции за нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата през последните 6 години.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР