Промяна в наказателното законодателство на Руската федерация ще доведе до

...
Промяна в наказателното законодателство на Руската федерация ще доведе до
Коментари Харесай

Промени в Наказателния кодекс в Русия ще освободят десетки хиляди затворници

Промяна в наказателното законодателство на Руската федерация ще докара до освобождението на към 14 000 пандизчии, заяви съветската телевизия " 360 ", представена от БГНЕС.

Одобрените през юли законови промени ще се отразят на всеки пети, изтърпяващ ефикасна присъда в страната. Става въпрос за преизчисляване на интервала на присъдите - към този момент тежест по отношение на дължината на присъдата има престоя в предварителния арест. Де факто престоят там е при режим, който е съвсем затворнически - без дълги визити и без опция да изкарваш пари посредством труд. Така 1 ден престой в ареста може да се явява 1,5 дни в наказателна колония със общоприет режим или даже 2 дни в наказателно общежитие. 1 ден домакински арест пък се равнява на половин ден в прелиминарен арест.
От новите правила за пресмятане на дните, прекарани в предварителния арест, няма да могат да се възползват само наказаните за тероризъм или ликвидиране.
Заместник-директорът на Федералната работа за изтърпяване на наказванията (ФСИН) Валерий Максименко съобщи, че " по предварителни оценки към 14 000 души подлежат на освобождение ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР