Промяна на времето настъпва най-после от един месец, зарадва се

...
Промяна на времето настъпва най-после от един месец, зарадва се
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Ще вали дъжд, сняг, ще вали доста

Промяна на времето настава най-сетне от един месец, зарадва се проф. Георги Рачев по БТВ.

" Ще вали дъжд, сняг, ще вали много. Има циклон от понеделник, който ще се реалокира над България и защото има високо атмосферно налягане на изток, може би ще се получи резултат на комбинирано въздействие - по-студен въздух от североизток и по-топъл от югозапад, което дава преваляванията, и той ще се движи доста постепенно на Изток, защото е блокиран. 

Над Европа продължава да е топло. В Москва ще е -30 на следващия ден. Но студът свършва до Варшава и Истанбул. България ще усети част от този мразовит мраз малко по-късно. 

Най-трудно се предвижда по кое време ще вали сняг. Във вторник ще стартира процесът, в София - 20 мм очакван дъжд. Ще падне много температурата, разбъркан дъжд в Предбалкана, преваляванията ще бъдат обилни. Скиорите могат да се възползват. На Боровец снеговалежи във вторник и в сряда. 

Само на Пампорово има нещо що годе да се кара сега, другаде би трябвало да работят машините за сняг. В цяла Европа има затворени комплекси за каране на ски.

В Южна България се чакат до 20-30 литра превалявания. Във Варна - топло време до вторник в това число, до 10-11 градуса и преваляванията не престават. "  
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР