Промишленото производство през февруари отчита минимално понижение на годишна база

...
Промишленото производство през февруари отчита минимално понижение на годишна база
Коментари Харесай

Няколко производства се свиват с една четвърт през февруари

Промишленото произвеждане през февруари регистрира минимално намаляване на годишна база - с 1.8%и лек растеж по отношение на януари - с 06%, демонстрират данните на Национален статистически институт. Спрямо януари покачването

На годишна база намаляване на промишленото произвеждане, изчислено от календарно изгладените данни, е регистрирано в добивната индустрия - с 10.7%, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 5%, и в преработващата индустрия - с 0.3%. Съществен спад в преработващата индустрия по отношение на съответния месец на миналата година се следи при: производството на химични артикули - с 27.5%, производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 24.4%, производството на мебели - с 23.7%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 23.6%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 18.4%.
Ръст е регистриран при: производството на тютюневи произведения - с 47.1%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 37.1%, производството некласифицирано другаде - с 18.5%.

Спрямо предходния месец нарастване е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 18.4%, и в добивната индустрия - с 3.2%, а понижение - в преработващата индустрия - с 2.9%.

По-значителен спад в преработващата индустрия се следи при: производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 16.3%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 15.0%, производството на химични артикули - с 11.5%.

Увеличение е записано при: производството на облекло - с 6.9%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 5.4%, производството на мебели - с 3.6%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР