Промишлените поръчки в Германия са се увеличили с 0,5 процента

...
Промишлените поръчки в Германия са се увеличили с 0,5 процента
Коментари Харесай

Ръст на германските промишлени поръчки

Промишлените поръчки в Германия са се нараснали с 0,5 % през октомври по отношение на септември, което е третото следващо месечно повишаване на индикатора в най-голямата европейска стопанска система, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на стопанската система заяви през днешния ден, че нарастването е под въздействието на малко по-голямото вътрешно търсене и доста по-силното повишаване на поръчките от страни отвън 19-членната Еврозона. Поръчките от останалите страни от валутния съюз са намалели с 1,2 %.

Увеличението на поръчките през октомври бе предшествано от повишаване на индикатора с 4,1 на 100 през август и 1,2 на 100 през септември, макар по-ниското от междинното ниво на поръчките на едро.

Икономистите наскоро преразгледаха към нарастване прогнозите си за растежа на немската стопанска система. Проучванията сочат, че бизнес доверието е на рекордно високо ниво, а икономическите данни са обещаващи. Нарастването на брутния вътрешен артикул през третото тримесечие с 0,8 на 100 по отношение на предходните три месеца надвиши упованията на анализаторите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР