Променя се структурата на нишестето, което го прави по-здравословенНакиснете картофите

...
Променя се структурата на нишестето, което го прави по-здравословенНакиснете картофите
Коментари Харесай

Експерти съветват: Замразявайте хляба

Променя се структурата на нишестето, което го прави по-здравословен
Накиснете картофите за една нощ в студена вода, преди да ги изпържите

Замразяването трансформира структурата на нишестето, на което са богати всички типове самун, както и други известни артикули. Замразяването и по-късно размразяването оказва помощ да извършите тези храни по-здравословни, настояват специалисти.

„ Когато хлябът е замразен, се образува по този начин нареченото стабилно нишесте, което не води до захарна „ детонация “ в тялото “, споделя в изявление за радио Sputnik Сергей Малоземов, създател и водещ на програмата Live Food.

Картофите и оризът също харесват студа - в тях, когато се охладят, се случва същата промяна на нишестето в устойчива форма. " Можете просто да сварите ориза и да го поставите в хладилника. На идващия ден, като го затоплите, той ще бъде по-полезен от прясно сварения ", изяснява експертът и прибавя, че същият " трик " може да се направи и с картофите.

Сергей Малоземов напомня, че наднорменото телесно тегло постоянно демонстрира положение на предиабет, когато би трябвало да внимавате с храни, които покачват кръвната захар. „ И тук нишестето е преди всичко, тъй като го прави доста бързо “, акцентира водещият.

Преди време диетологът, лекар на медицинските науки, проф. Алексей Ковалков изясни по какъв начин да ядем пържени картофи и да не напълняваме. " Картофите би трябвало да се нарежат и да се оставят във вода за една нощ. И да се изпържат на идващия ден. Почти цялото нишесте (80%) отива във водата за една нощ ", означи експертът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР