Промените в Закона за защита от домашното насилие, приети по

...
Промените в Закона за защита от домашното насилие, приети по
Коментари Харесай

Понятието интимна връзка вече е част от Закона за домашното насилие

Промените в Закона за отбрана от домашното принуждение, признати по неотложност от депутатите в понеделник на изключително съвещание и които са свързани с регламентирането на понятието „ интимна връзка “, към този момент са “ . Измененията влизат в действие след 3 дни.

Те гласят, че „ интимна връзка “ съставлява цялост от доброволни и трайни персонални, интимни и полови връзки сред две физически лица от мъжки и женски пол, без значение от това дали споделят едно домакинство и чието пораждане, наличие и преустановяване не са обект на правно контролиране от различен закон. Трайни по смисъла на предходното изречение са връзки с дълготрайност най-малко от 60 дни “.

Промените за домашното принуждение бяха направени от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, откакто стартира публичното неодобрение по случая „ Дебора “ в Стара Загора. Пострадалото момиче бе нападнато с макетен нож. Бяха й нанесени 21 рани, в резултат на които получи 400 шева. Освен това тя бе със строшен нос, а косата й обръсната. В ареста с обвиняване за всичко това е някогашният й другар - 26-годишният Георги Георгиев. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР