Промените в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани

...
Промените в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани
Коментари Харесай

Отново обсъждат Закона за горивата днес

Промените в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, придобил известност като Закона за горивата, влизат за второ четене в отрасловата парламентарна комисия.
 
Депутатите от Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата ще разискват опцията влизането в действие на гласуваните през предходната година текстове да бъде отсрочено с шест месеца.
 
Законопроектът се трансформира в противоречив и докара до протестна подготвеност притежателите на дребни и междинни бензиностанции, съгласно които той ще докара до банкрути. След среща в Министерския съвет сред премиера Бойко Борисов, министъра на стопанската система Емил Караниколов с представители на Българската петролна и газова асоциация бяха контрактувани някои от противоречивите моменти. Един от тях е подземните машини да не се изваждат на повърхността за презареждане и още веднъж да се вкарват подземен. По този текст и самият стопански министър се разгласи срещу.
 
От Българската петролна и газова асоциация оповестиха, че са постигнали съществени сделки с сътрудниците им от Минно-геоложката камара във връзка с зареждането и презареждането на техниката. От своя страна икономическия министър означи, че се надява измененията да залегнат в законовите поправките в Народно събрание и по този метод да бъдат изчистени всички разногласия сред браншовете.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР