Промените в стъпалата, ноктите или кожата могат да бъдат първият

...
Промените в стъпалата, ноктите или кожата могат да бъдат първият
Коментари Харесай

10 неща, които стъпалата ви могат да ви кажат за вашето здраве

Промените в стъпалата, ноктите или кожата могат да бъдат първият знак за евентуални болести. Ето за какво не би трябвало да пренебрегвате стъпалата си.

1. Стъпала без косми

Това може да значи сериозен проблем с циркулацията. Въпреки че не наподобяват добре през лятото, косъмчетата по пръстите на краката са нещо положително. Изненадващата “плешивост ” може да значи, че краката ви не получават задоволително кръв. Проверете кръвното си налягане и кръвообращението.

2. Чести крампи в стъпалата

Това е знак за обезводняване и незадоволителна храна. Ако се появяват от време на време, това може да бъде обвързвано с генетиката, само че и причина за неприятна циркулация и проблеми с нервите. Решението е в упражняването и пиенето на вода – тъй като дехидратацията води до мускулни крампи. Също по този начин, в съгласие с лекаря, пробвайте се да увеличите приема на калий, магнезий и калций.

3. Рани, които не заздравяват

Упоритите рани и язви могат да бъдат знак за диабет. Високите равнища на кръвната захар могат да доведат до увреждане на нервите в краката, тъй че, в случай че забележите подозрителни рани, би трябвало да се консултирате с вашия доктор.

4. Винаги студени крайници

Хипотиреоидизмът (намалена работа на щитовидната жлеза) е най-честата причина, заради която краката ви не могат да се стоплят. Този проблем води до загуба на коса, отмалялост, затлъстяване, меланхолия. Решението е в вярната диета и не забравяйте да се консултирате с вашия доктор за медикаменти и лечения.

5. Разширен палец

Неочакваната смяна в палеца на крайници изисква незабавната реакция на лекарите. Това може да бъде сигнал за подагра, артрит или зараза. Не чакайте да мине от единствено себе си.

6. Скованост

Степента на вдървеност и в двата крайници е известна като периферна невропатия, нормално се провокира от диабет, продължителен алкохолизъм или като непряк резултат от химиотерапията. Въпреки това, сковаността на единия крайник или ходило може да значи стягане на нервите в краката или глезена (което може да се дължи на тесни обувки).

7. Неправилно разположение на ходилата

То може да бъде наследствено или да е резултат от дълготрайно носене на високи токчета.

8. Болка в петите

Чувствате ли болежка, когато излезете от леглото или от тоалетната? Това са лигаментите, които държат стъпалото ви. Ако връзките са развалени, ще усещате болежка в петата. Пораженията се дължат на честото носене на несъответствуващи обувки: високи токчета, остарели маратонки и други сходни, само че и заради затлъстяване, интензивно бягане или вървене (особено с несъответствуващи обувки). Превенцията е положителният избор на обувки, а в случай че упражнявате – не забравяйте да разтегнете краката си първоначално.

9. Сърбеж или белене на кожата

Това може да е симптом за гъбична зараза. Не забравяйте да употребявате антигъбични кремове и да поддържате краката си сухи през целия ден.

10. Жълти нокти на краката

Жълтият цвят на ноктите може да се появи с възрастта, само че може да бъде и симптом на зараза.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР