Промените в Наредба Н-18 на НАП за касовите апарати няма

...
Промените в Наредба Н-18 на НАП за касовите апарати няма
Коментари Харесай

Борисов спира наредбата за касовите апарати: Има още много работа да бъде свършена

Промените в Наредба Н-18 на Национална агенция за приходите за касовите апарати няма да влязат до момента в който не получи утвърждение на засегнатите сектори. Това подреди министър председателят Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов, който договаря по противоречивите текстове, съобщи БГНЕС.

„ По наредбата има още доста работа да бъде свършена. Искам да уверя всички, че докато не реализираме цялостно единодушие с обособените организации, няма да продължим напред. Сега стартират интензивни диалози, тъй че да не се затруднява дребният и междинният бизнес “, съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на държавното съвещание.

„ Докато не постигнеш консенсус с всички тази разпоредба няма да съществува “, обърна се Борисов към Горанов. Финансовият министър от своя страна съобщи, че няма да съществуват промените, защото самата разпоредба е в действие от 2018 година.

„ Когато постигнете консенсус, ще ме поканите и тогава ще я има “, добави министър-председателят.

Припомняме, че наредбата влезе в действие през 2018 година. Редица браншове, измежду които ресторантьори и хотелиери, се оповестиха срещу измененията. На среща с Горанов беше контрактувано отсрочване с 6 месеца, т.е. от началото на юни наредбата трябваше да влезе в действие. На последната среща тази седмица бизнесът дефинира диалозите като ползотворни и стъпка напред в утвърждението на наредбата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР