Промените в Конституцията се направиха за да няма политическа отговорност

...
Промените в Конституцията се направиха за да няма политическа отговорност
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Промените в Конституцията направиха служебното правителство ничие

Промените в Конституцията се направиха с цел да няма политическа отговорност и никой да не я носи. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime служебният министър-председател на България в интервала октомври 1994 - януари 1995 година Ренета Инджова. Обстоятелството, че не е към този момент форма на президентско ръководство в границите на тези към два месеца, значи, че то всъщност е парламентарно. Никоя от политическите партии не желае да носи тази отговорност и намерено обявиха, че няма да я носят, уточни още Инджова.

„ В последна сметка това е едно държавно управление – ничие, тъй като не се знае законно ли е. Представете си, че Конституционният съд реши, че тези ремонти в Конституцията са антиконституционни и бъдат анулирани. Това ще рече, че в Конституцията ще се отворят празни петна, които могат да бъдат запълнени само от нова законодателна уредба “, уточни още някогашният длъжностен министър председател.

По думите на Ренета Инджова надали ще има огромна смяна в конфигурацията на партиите, които ще влязат в идващия парламент.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР