Промените в антикорупционния закон, които влязоха за първо четене в

...
Промените в антикорупционния закон, които влязоха за първо четене в
Коментари Харесай

Депутатите крещят, скандират Горчиво и Мафия за КПКОНПИ

Промените в антикорупционния закон, които влязоха за първо четене в пленарната зала, нагорещиха пристрастеностите в пленарна зала до най-много. Разгорещени диспути имаше за разпоредбите за избор на ръководител, като опозицията първа се впусна в претенции за промени в разпоредбите. Представителе на ГЕРБ обявиха прочувствено от трибуната, че изборът на Бойко Рашков е превдварително решен.

„ Да прибавим едно тире, което споделя „ уверение за психическа годност”. Човек, който не е душевен кадърен, не би трябвало да ръководи КПКОНПИ. Би било най страхотната демонстрация на корупция, в случай че вкарате човек, който има произвеждане в КПКОНПИ, да я ръководи и контролира”, съобщи Александър Несторов от Движение за права и свободи.

„ Особено ми хареса това за менталното положение. Декларация за това, че претендентът в никакъв случай не е бил подлаган на процедура по лишаване на допуск до класифицирана информация. Ваши претендент е явен - той е изискване за развиване на страната ни”, съобщи Маноил Манев.

Българска социалистическа партия излязоха в отбрана на настояването на „ Продължаваме Промяната”, Бойко Рашков да оглави комисията. „ Вие в тази зала се стряскате, когато чуете името на Рашков”, съобщи Емил Георгиев от Българска социалистическа партия.

От „ Възраждане” попитаха за какво „ Продължаваме Промяната” са чакали 4 месеца за управителните промени в антикорупционната комисия.

„ Когато Цацаров си подаде оставката, съгласно Политическа партия тогава корупцията спря. В същото време КПКОНПИ е ръководена от заместника на Цацаров. Все едно Асен Василев да размени Кирил Петков и да си мислим, че вършим промяна”, съобщи Иво Русчев, „ Възраждане”.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че в случай че се одобри кандидатурата на Бойко Рашков, се афишира война на ГЕРБ. Нашата поръчка постоянно е била, че ние разгласяваме война на това, което съставлява ГЕРБ ", отвърна й Искрен Митев от Политическа партия.

По време не дебатите водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ предложи срокът за подаване на предложенията да бъде " незабавно след " приемането на разпоредбите. Той сподели, че от Движение за права и свободи са подготвени още през днешния ден, в случай че се гласоподават текстовете, да предложат " заслужен, интелигентен, хубав, съзнателен, честен, свободен, виновен, честен, самостоятелен човек, който ни напомни комунистическите способи и се споделя Бойко Рашков ".

Според Атанасова депутатите могат още в този момент да изпълнят слогана " нулева приемливост към корупцията ", като одобряват в плана на решение с изключение на за ръководител на КПКОНПИ Бойко Рашков да бъде определен и за министър-председател, основен контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС), за член на Висш съдебен съвет, ръководител на Сметната палата, както и за член на Конституционния съд. " За нас Бойко Рашков е наслада! Да го изберем още в този момент за ръководител на КПКОНПИ, за какво се занимаваме с процедурни правила ", попита Атанасова.

Настимир Ананиев (ПП) съобщи, че от изявленията на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи " лъха боязън ".

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков упрекна „ Продължаваме промяната “, че желаят да слагат отпред на КПКОНПИ „ човек с тип и темперамент на Николае Чаушеску “.

„ Като променим закона, той може да се окаже на празно място. Тази комисия ще се разделя, Бойко Рашков отпред на коя ще бъде? От там ще зародят нови въпроси, на които вие отново няма да можете да си отговорите и ще продължите да обвинявате мафията, че е влезнала в Конституционния съд, или в някой различен съд, или в някой различен закон. Вие сте решили да изберете отпред на комисията човек с тип и темперамент на Николае Чаушеску “, сподели Биков за критериите за избор.

Според него Рашков надали би се обидил чак толкоз доста от това съпоставяне.

„ Геният на Карпатите “ Николае Чаушеску управляваше Румъния с желязна ръка съвсем четвърт век. Неговата тирания безусловно срина стандарта на живот на междинния румънец, който си мечтаеше да бъде по това време българин. Режимът му падна в края на 1989 година вследствие на бунт, при който имаше доста починали. Николае и Елена Чаушеску бяха наказани и екзекутирани. Процесът против тях беше излъчен онлайн от Българска национална телевизия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР