Промените на климата напредват по-бързо от предвиденото и има нужда

...
Промените на климата напредват по-бързо от предвиденото и има нужда
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН: Нужни са спешни действия, за да се избегне климатична катастрофа

Промените на климата напредват по-бързо от плануваното и има потребност от незабавни дейности, с цел да се избегне катастроф ". Това предизвести през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, съобщи Франс прес.

"Събрали сме се тук, тъй като светът е изправен пред сериозна нужда от незабавни дейности за климата ", съобщи Гутериш в Абу Даби, където взе участие в двудневна среща, отдадена на климата, която би трябвало да приготви срещата на върха за климата през септември в Ню Йорк. "Климатичните промени се случват в този момент и напредват даже по-бързо от предвижданията на най-хубавите международни учени и изпреварват нашите старания за битка против тях ", сподели Гутериш. Той напомни, че всяка седмица има нови опустошения, свързани с климата, споменавайки за наводнения, суши, жеги, пожари и супербури. "Климатичните промени напредват по-бързо от нас ", предизвести Гутериш, който е насрочил срещата за климата на 23 септември в Ню Йорк.

"Знаем, че даже и обещанията от съглашението от Париж да бъдат изцяло спазени, ние ще се надигнем пред повишаване с минимум три градуса по Целзий на температурите до края на века ", сподели Гутериш и добави, че това ще бъде злополука за живота, подобен какъвто ни е прочут.

Генералният секретар означи, че обстановката ще продължи да се утежнява, в случай че не се се работи в този момент незабавно и амбициозно. Той прикани държавните управления да спрат да построяват нови централи с въглища до 2020 година, да съкратят излъчванията на парникови газове с 45 % през идното десетилетие и да създадат преход в основаващите се на изкопаеми горива стопански системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР