Промени в законодателството за борбата с бракониерството инициират от Обединени

...
Промени в законодателството за борбата с бракониерството инициират от Обединени
Коментари Харесай

Патриотите искат промени в закона за борбата с бракониерството

Промени в законодателството за битката с бракониерството предизвикват от " Обединени патриоти ".

Това се случи откакто сдружения в отбрана на рибните запаси сезираха патриотите поради големите компликации, които срещат при запазване на рибата от бракониери.

" За образец ни беше даден човек от Монтана, който все още има влезнали в действие над 14 наказателни постановления , само че всеки ден продължава да си лови риба. Последно е заловен с 280 кг нелегално уловена бяла риба ", заяви депутатът Йордан Апостолов от НФСБ в групата на " Обединени патриоти " откакто се срещна с представители на сдруженията.

Получените сигнали за бракониерство са доста.

Патриотите се срещнаха с управлението на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури . На срещата с изключение на Апостолов присъединяване взеха и депутатите Христиан Митев, Петър Петров и Росен Живков.

Йордан Апостолов осведоми, че към този момент са набелязани незабавни ограничения в няколко направления. " Едната е смяна на член 238 от Наказателния кодекс, където да се конкретизират типовете бракониерски лов на риба , измежду които е подаването на ток във вода, да вземем за пример ", уточни той. Друга подготвяна смяна е тази в Закона за риболовство и аквакултури. Там настояването е да бъдат изменени наказванията и да се усилят опциите за предварителна защита.

" При тези промени би трябвало да се даде формулировка какво е нарушител и бракониерство , защото това ще подкрепи освен риболовците, само че и ще уточни що е то бракониерство при лова, при противозаконната сеч ", изяснява Апостолов и добави, че това е изключително значимо, защото има честа процедура съдилищата д а приключват правосъдни производства поради неналичието на дефинирано разбиране за " нарушител ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР