Промени в Закона за здравето предвиждат временна физическа изолация за

...
Промени в Закона за здравето предвиждат временна физическа изолация за
Коментари Харесай

Промени в Закона за здравето: По-добра подкрепа към хора с психични заболявания

Промени в Закона за здравето плануват краткотрайна физическа изолираност за пациенти , които заради психологични болести са рискови за себе си или за другите хора . Мерките, които ще се ползват по отношение на тях, ще бъдат избрани от министърите на опазването на здравето и правораздаването в границите на 4 месеца след приемането на законодателните промени, оповестиха от „ БНР “.

Ще бъде неразрешено жестокото или нечовешко отношение към тази характерна група по време на тяхното лекуване, както и налагането на санкции. Сериозни дейности ще се ползват единствено в краен случай.

Една от точките, която се планува в законопроекта е пациенти да имат достъп до услугите на духовник, правист и психотерапевт. Исканията за наложително настаняване и лекуване в психиатрия ще бъдат обсъждани от съдии със специфична подготовка по правата на индивида .

Важно е да се означи, че в страната няма да бъде основан указател на лица с психологични разстройства . Законът има за цел да усъвършенства психиатричната грижа и да обезпечи спазването на човешките права на хората с такива болести.

След 88 години: Ще бъде ли главно ремонтиран домът за възрастни хора „ Гергана “ във Варна?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР