Промени в закона за лекарствата в хуманната медицина ще представят

...
Промени в закона за лекарствата в хуманната медицина ще представят
Коментари Харесай

В здравното министерство представят промените в Закона за лекарствата

Промени в закона за медикаментите в хуманната медицина ще показват в Министерството на здравеопазването. Проектът включва ограничения за наблюдаване на медикаменти от Позитивния лист и за ограничение на износа им, в случай че се откри липса или дефицит у нас.
 
Експертен съвет към Изпълнителната организация по медикаментите ще изготвя листата на медикаментите, чийто износ може да бъде стеснен. Търговците на едро ще са длъжни да уведомяват организацията, в случай че възнамеряват да изнасят тези лекарства. Ще се вършат инспекции, в случай че има закъснение или отвод на търговец на едро да извърши поръчки на пет разнообразни аптеки в границите на един месец.
 
Това е втори опит на здравното ведомство да ограничи паралелния експорт на медикаменти, поради който постоянно макар импортираните задоволителни количества от дадени лекарства пациентите остават без тях.
 
Другите промени плануват пациенти да може да бъдат лекувани при нужда с медикаменти, които към момента са в развой на клинични тествания или следва да бъдат лицензирани. Така при тежки и животозастрашаващи болести ще се даде достъп до новаторско лекуване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР