Промени в състава на две от постоянните комисии в парламента

...
Промени в състава на две от постоянните комисии в парламента
Коментари Харесай

ДПС праща Пеевски в правната комисия в НС, Карадайъ напуска конституционната

Промени в състава на две от непрекъснатите комисии в Народното събрание оферират от Движение за права и свободи. Движението желае да прати депутата си Делян Пеевски в правната комисия в Народното събрание и да извади водача си Мустафа Карадайъ от тази за конституционни въпроси, излиза наяве от импортиран план на решение от ръководителя на групата в Народното събрание Мустафа Карадайъ, представен от " 24 часа ".

Предложенията им би трябвало да бъдат гласувани от пленарната зала, с цел да бъдат утвърдени. Ако това стане, Пеевски ще заеме мястото на съпартиеца си Гюнер Ахмед. Карадайъ пък ще бъде заменен от Ертен Анисова.

Делян Пеевски бе определен за член на конституционната комисия при започване на юни. Там той работи дружно с водача си Мустафа Карадайъ. След началото на договарянията за конституционни промени с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обаче, в края на юни Пеевски разгласи, че ще се откаже от участието си в комисията.

" Ще се случат измененията. Разбрахме се да махнем тясното партийно начало. Да има чисто нова конституционна комисия, с цел да няма разправии кой, къде и по какъв начин взе участие. България и конституцията са по-важни от всяка партия ", сподели тогава той.

Все още обаче няма импортирано решение за неговото освобождение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР