Промени в проектокабинета на ПП-ДБ със сигурност ще има, обяви

...
Промени в проектокабинета на ПП-ДБ със сигурност ще има, обяви
Коментари Харесай

Лена Бориславова остро срещу Панев: Откъде знае за промени в проектокабинета ни

Промени в проектокабинета на ПП-ДБ сигурно ще има, разгласи съпредседателят на десницата Владислав Панев пред Българска национална телевизия. От думите му стана ясно, че Николай Денков ще остане номинацията за министър председател, само че ще бъдат заменени някои от претендентите за министри, като наклонността, съгласно него, е да се притеглят повече специалисти. При всички случаи обаче, десните не биха приели фигури от ГЕРБ да са част в държавно управление с втория мандат, посочи Панев, който е един от водачите на " Зелено придвижване " - една от трите партии в Демократична България.

Малко по-късно Лена Бориславова, която влиза в управлението на Политическа партия, остро разяснява пред БНР, че не знае от кое място Панев получава информация за идни промени в състава. Тя посочи, че Политическа партия и Демократична България са дали своят вот цялостно доверие на Денков да излъчи кабинет и той е индивидът, който би трябвало да предложи такива промени, които да се съгласуват с всички съдружни сътрудници в дясното обединяване.

Бориславова изрази подозрение в термина " специалисти " и в това до каква степен самостоятелни те могат да бъдат. Тя направи съпоставяне с магистратите - те би трябвало да са самостоятелни, само че последните събития към прокуратурата са посочили, че това не е по този начин. В този подтекст, да се приказва за самостоятелност е извънредно противоречиво, счита политикът от Политическа партия. По думите й, в проектокабинета са събрани хора, които не биха позволили замяна на дневния ред, както се е случило да вземем за пример през 2015 година, когато е била сменена правосъдната промяна.

Бориславова съобщи решително, че ГЕРБ-СДС няма да получи поддръжка от депутати от ПП-ДБ за проектокабинета на Мария Габриел. По думите й, министър председателят и министрите би трябвало да бъдат хора, които да поемат политическа отговорност за конституционната промяна. По отношение на втория мандат разяснява, че десницата е подготвена да договаря с останалите политически сили за промяната, както и за формула на ръководство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР