Промени в правилника на регионалните управления на образованиетоЦелта е децата

...
Промени в правилника на регионалните управления на образованиетоЦелта е децата
Коментари Харесай

Въвеждат нови форми на контрол в училище

Промени в правилника на районните ръководства на образованието
Целта е децата и учениците да имат по-високи резултати, както и да се понижи работата единствено по документи

Срещи и диалози, попълване на анкетни карти и въпросници

Нови форми на надзор в учебно заведение, които да доведат до по-добри резултати от образованието на децата и учениците, плануват промени в Правилника за устройството и функционалностите на районните ръководства на образованието (РУО), качени за публично разискване.

В претекстовете към тях е записано, че по този метод ще се търси понижаване на работата по документи или формализма в системата на учебното и предучилищното обучение, и ще се сложи фокус върху напредъка на децата и учениците, на тяхното образование и социализация.

Според препоръчаните промени се систематизират и се дефинират няколко типове надзор, които се вменяват на районните ръководства. Те ще бъдат прелиминарен, настоящ и следващ. А формите, посредством които ще се правят, са инспекция, наблюдаване, мониторинг и изследване. Разбира се още, че когато има потребност от използване на надзор съгласно новите разпореждания, той ще може да се съчетава с поддръжка от страна на проверяващите към проверяваните и този развой може да се случва в мрежи и с други институции, в случай че имат отношение.

Контролът от страна на РУО ще може да се прави да вземем за пример посредством срещи и диалози с участници в просветителния развой, попълване на анкетни карти и въпросници, е записано в плана.

В него се планува да се регламентират директни отговорности на началника на РУО, отнасящи се до образованието, възпитанието и социализацията на децата и учениците и техните резултати в учебно заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР