Промени в правилата в столичния градски предвижда нова наредба. Сред

...
Промени в правилата в столичния градски предвижда нова наредба. Сред
Коментари Харесай

Какви промени предвижда новата наредба за столичния градски транспорт

Промени в разпоредбите в столичния градски планува нова разпоредба. Сред предлаганите промени са въвеждането на нощен градски превоз и по-ниски санкции за нередновните пасажери. 

Успоредно с модернизацията на градския превоз и разширението на метрото би трябвало да се трансформира и нормативната база, съобщи пред камерата на Българска национална телевизия Зафир Зарков , зам.-председател на транспортната комисия. В Столичния общински съвет ще се прегледа нова разпоредба за столичния градски превоз, като напъните ще са ориентирани към възстановяване на качеството и превъзмогване на някои характерни проблеми.

Тя ще помогне да се вкара системата за електронно таксуване на пасажери, добави той.

Зафир Зарков , зам.-председател на транспортната комисия: Това ще може да става през интернет и смарт телефони, както и приложения, като самият смарт телефон да стане удостоверяващ документ за придвижване.

Обсъждани са ограниченията за ограничение на моторния превоз в дни с нараснало замърсяване на въздуха с фини прахови частици. Една от ограниченията за това е „ зеленият билет “, който в наредбата се регламентира. Предоставя се опция и за „ бяла карта “ - безвъзмезден градски превоз - само че за въвеждането на сходна мярка са унжни промени на законодателството на национално равнище.

Другата нова услуга е нощният превоз на София.

Зафир Зарков , зам.-председател на транспортната комисия: В регламента се разяснява така наречен нощна карта с препоръчана стойност от 2 лева за всички линии, които действат през нощта.

Метрото няма да бъде включено поради огромния му запас и потенциал, добави той. Линиите ще са сред 2 и 4 и ще се изчакват на спирка в центъра на столицата. Наредбата понижава и санкцията за неточен пасажер и отстранява таксата за багаж.

Предвижда се малко над 1 млн. км. спомагателен пробег на градския превоз. Заедно с модернизацията ще се върви към понижаване на интервалите на придвижване на градския превоз, добави Зарков.

Зафир Зарков , зам.-председател на транспортната комисия: Ще се доставят още 140 рейса, измежду които и електрически.

Той добави, че междинната възраст на транспортните средства от градския превоз ще е по-малка от тази в Западна Европа.

Гражданите имат един месец за оферти по какъв начин си показват столичния градски превоз в по-добър тип, подсети репортерът на Българска национална телевизия Тереза Ставрева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР