Промени в очите, които подсказват за определени заболявания. Казват, че

...
Промени в очите, които подсказват за определени заболявания. Казват, че
Коментари Харесай

Промени в очите, които подсказват за определени заболявания

Промени в очите, които подсказват за избрани болести.

Казват, че очите са прозорецът към душата. Не е загадка, че очите ви отразяват вашите страсти и вътрешен свят. Лекарите, обаче, споделят, че те са отражение освен на вашата душа, само че и на вашето физическо здраве. Специалисти от разнообразни области на медицината са изследвали положението на очите на пациентите и са анализирали техните недоволства от зрително увреждане.

Лекарите споделят, че постоянно би трябвало да обръщате внимание на всички промени в очите ви, даже и да не ви се костват съществени.

В тази публикация ще обсъдим най-често срещаните признаци на болести, за които очите ви могат да ви предупредят, както и какво да вършиме.

Пожълтяване на склерата
Причина може да бъде неприятната чернодробна функционалност, заболяване на жлъчния мехур или жлъчния канал и други здравословни проблеми. Във всеки случай в никакъв случай не би трябвало да пренебрегвате този признак!

Честа поява на ечемик
Почти всички от нас, в миналото, са имали ечемик, тази възпалена бучка на клепача, която предизвиква раздразнение и болежка. Не е тревожно, в случай че имате ечемик няколко пъти, само че в случай че това се случва постоянно, би трябвало да посетите доктор. Тези подутини нормално се предизвикват от задръстване на мастните жлези. Може да бъде признак на карцином на мастните жлези.

Замъглено зрение
След дълъг ден пред компютъра може да забележите, че зрението ви се е замъглило. Понякога, очите ви могат да сърбят. В днешно време този проблем е толкоз постоянно срещан, че в медицината даже е получил името: „ цифрово напрежение на очите “ или „ синдром на сухото око “. Това положение се дължи на дълготрайно стоене пред компютър, телефон и други съоръжения. Ако този проблем ви предизвиква мощен дискомфорт, не би било ненужно да посетите доктор.

Окапване на веждите
Това, което на пръв взор наподобява безобидно, в действителност може да е симптом за рисково заболяване. В допълнение към стареенето, напрежението и питателните дефицити, окапването на веждите може да бъде породено и от някои здравословни проблеми. Най-добре е да посетите вашия доктор и да ревизирате щитовидната си жлеза.

Изпъкнали очи
Ако забележите някакво увеличаване на очите, съпроводено от замъглено зрение, може да имате заболяване на очната ябълка. Този признак се демонстрира в 30 % от случаите, тъй че в случай че очите ви наподобяват изпъкнали и имате усложнения с мигането, по-добре е да се консултирате с доктор.

Слепи петна
От време на време може да забележите слепи петна във вашето зрително поле. Ако това се случва постоянно, повода може да е мигрена, изключително в случай че картината пред очите е съпроводена от трептящи точки и вълнообразни линии. Ако този проблем е съпроводен и с главоболие, неотложно посетете Вашия доктор.

Тъмни петна при диабет
Ако имате диабет, постоянно би трябвало да обръщате внимание на очите си. При това заболяване се появява диабетна ретинопатия, положение, породено от увреждане на кръвоносните съдове в светлочувствителната тъкан на ретината. Това може да докара до тъмни петна на картината, която виждате. За да разрешите този проблем, ви съветваме да се свържете със експерт.

Вижте още: Кармичната задача на Скорпиона

Замъглено зрение или загуба на зрение
Важно е да запомните, че всички промени във вашето зрение изискват незабавна здравна помощ. Ако забележите, че зрението ви ненадейно се замъглява или даже изчезва за миг, безусловно посетете доктор! Това може да е признак на инсулт.

Ако откриете някой от изброените признаци, не отлагайте визитата при Вашия доктор. Не забравяйте – ранното разкриване на казуса доста ще улесни процеса на лекуване!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР