Промени в Наредбата за реда и условията за извършване на

...
Промени в Наредбата за реда и условията за извършване на
Коментари Харесай

Промени в Наредбата за присъединяване към инфраструктурата под земята планират в Сливен

Промени в Наредбата за реда и изискванията за осъществяване на строителни и монтажни работи на детайли от техническата инфраструктура, свързани с разкопаването на общински терени, се плануват в Сливен. Измененията, които ще бъдат препоръчани, се отнасят до осъществяването на капиталови планове за ново строителство или присъединение към съществуващата инфраструктура подземен на топлоснабдяването, водоснабдяването, канализацията и други, поясникметът Стефан Радев

„ По-големият проблем са повредите, които са непредвидени,непланирании поради които се разкопават улици. По отношение на капиталовите планове считаме да въведем доста по-строго регламентиране на метода и времето, през които се правят такива намеси “, посочи кметът.

От една страна, разкопаването и присъединението към съответната подземна инфраструктура би трябвало да се прави за по-кратки периоди. От друга, тези строителни действия не би трябвало да стават в навечерието или през зимата, когато асфалтовите бази не работят и настилката не може да бъде възобновена.

За разкопаната улица до СУ „ Йордан Йовков “ в града, Стефан Радев уточни, че това се е наложило поради капиталовите планове за присъединението на новострояща се постройка към мрежата на „ Топлофикация “.

Инвеститорът е получил позволение преди 2 години.
„ Тези позволения са със период от 5 години и през целия този интервал може да се пристъпи към осъществяване на желанията. Ние обаче желаеме да има правилник, който да изисква осъществяването да става по-бързо и в подобаващ сезон, с цел да не се основават неудобства за жителите през студените месеци, когато асфалтът не може да бъде възобновен. Възстановяването на настилката е за сметка на вложителя “, акцентира още Радев.

Чуйте:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР