Проливните дъждове предизвикаха големи наводнения в части от Бангладеш и

...
Проливните дъждове предизвикаха големи наводнения в части от Бангладеш и
Коментари Харесай

Милиони жители на Бангладеш и Индия пострадаха от небивали наводнения

Проливните дъждове провокираха огромни наводнения в елементи от Бангладеш и Индия, милиони поданици са блокирани и минимум 57 са починали, оповестиха публични лица в събота.

В Бангладеш към два милиона души са блокирани от най-тежките наводнения в североизточната част на страната от близо две десетилетия. Най-малко 100 села са залети и най-малко 10 души са починали тази седмица.

В Индия 47 души починаха тази седмица от наводнения, свлачища и гръмотевични стихии, съгласно локалните управляващи. В щата Асам, който граничи с Бангладеш, минимум 14 души са починали от свлачища и придошли реки. Властите в Асам оповестиха в събота, че над 850 000 души в към 3200 села са били наранени от наводненията, провокирани от проливни дъждове, които потопиха елементи от земеделска земя и повредиха хиляди домове. Близо 90 000 души са преместени в държавни приюти, защото равнищата на водата в реките са високи и огромни сектори от земя остават под вода в множеството области.

В щата Бихар, западно от Асам, минимум 33 души починаха от гръмотевични стихии в четвъртък. Над три дузини души бяха ранени при несезонните метеорологични феномени, които нанесоха вреди на стотици хектари култури и хиляди овощни дървета. Бихар също претърпя интензивна гореща вълна тази седмица, с температури, достигащи 40 градуса по Целзий.

Много елементи на Бангладеш и прилежащите райони в Индия са уязвими за наводнения и специалисти споделят, че климатичните промени усилват вероятността от рискови метеорологични феномени по целия свят, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР