Проливните дъждове могат да хванат шофьорите както в родния им

...
Проливните дъждове могат да хванат шофьорите както в родния им
Коментари Харесай

Няколко полезни правила за шофиране по наводнени улици

Проливните дъждове могат да заловен водачите както в родния им район, по този начин и при дълго пътешестване. Особено застрашени са тези, които пътуват до труднодостъпни места. Експертите дават препоръки по какъв начин да запазите колата си и какво да вършиме, в случай че поради проливните дъждове реките потекат по улиците, а вие би трябвало да пътувате.

Рискът не е подобаващ

Неопитни маневри или неблагоразумие в такава обстановка могат да доведат до доста проблеми, до откъснати колела и смачкани ламарини. Освен това, в случай че пътят е чужд и водата е мътна, е невероятно да се види какво има под водната повърхнина. Може да има отворен люк, бетонен блок или железни структури, вкопани в земята. Ето за какво главният съвет, даден от авто специалистите, е да не рискувате на непознати места.

Основното нещо, когато шофирате по наводнени улици, е да действате допустимо най-внимателно. Трябва да шофирате с допустимо най-ниската скорост, като поддържате скоростта до минималната.

Ниво на водата

Можете да карате през локва без рискови последствия, в случай че дълбочината й не надвишава равнището на главината, т.е. водата би трябвало да доближи не повече от половината от колелото. Експертите предлагат в допълнение да се презастраховате и да влизате във водата единствено при изискване, че нейното равнище на най-дълбокото място няма да бъде повече от ¾ от равнището на въздухозаборника на мотора. Също по този начин би трябвало да вземете поради вълните, които пораждат, когато се движат други транспортни средства.

Загубени номера

Номерата би трябвало да бъдат крепко закрепени с винтове или железни нитове, а не просто да се вкарват в пластмасовите рамки и да се щракват - в този случай те могат да отплават доста бързо в дословния смисъл на думата. Ако надеждността на закрепването на знаците е съмнителна, те могат да бъдат отстранени, преди да преминат заплахата от водата, и по-късно неотложно би трябвало да бъдат върнати на мястото си.

Забавени последствия

В допълнение към наводнението, притежателите на коли, които се пробват да пробият през запълнена с вода зона, се сблъскват и с други проблеми. При шофиране през дълбоки локви и, още повече, по наводнени улици, водата прониква в единици и механизми, което предизвиква преждевременната им щета. Особено значимо е да се обърне внимание на маслото в скоростната кутия и осите. Елементите на изпускателната система и електрическото окабеляване също страдат, водата може да попадне в кормилните щанги, накрайниците, сферичните шарнири.

Силен дъжд, гръмотевична стихия или градушка могат да се случат по пътя. В дъжда видимостта и сцеплението са влошени, само че това не са единствените проблеми, които водачът може да изпита.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР