Проливни дъждове предизвикаха наводнения в градове източно от японската столица

...
Проливни дъждове предизвикаха наводнения в градове източно от японската столица
Коментари Харесай

Наводнения заляха части от Япония

Проливни дъждове провокираха наводнения в градове източно от японската столица и усилиха паниките в региони, където възобновяване от неотдавнашните тайфуни продължава, съобщи Асошиейтед прес.

Кадри демонстрираха калните води на излязла от коритото си река в Чиба, югоизточно от Токио, където пешеходците газеха през вода, стигаща до кръста им.

Кабина за събиране на такси по автомагистрала край интернационалното летище Нарита беше краткотрайно затворена от съображения за сигурност. Супермаркет в град Нарита беше наводнен, а личният състав му полагаше старания да измете и подсуши от придошлата вода.

До момента не се оповестява за жертви и вреди.

Тази заран метеорологичната работа предвижда до 180 милиметра дъждовен дирек през идващото денонощие.

Японската социална телевизия Ен Ейч Кей заяви, че междинното количество дъжд за целия месец е паднало през днешния ден единствено в границите на половин ден.

Пороите се дължат на навлизането на система от ниско атмосферно налягане, която се е открила над основния японски остров.

Повече от 9000 домове, 6000 от които в префектура Чиба, а други 2500 в близката префектура Ибараки, са без електричество, съгласно токийското електроразпределително сдружение, което обезпечава зареждането в района.

Град Чиба издаде предизвестие към жителите на няколко региона поради възходящия риск от наводнения и кални свличания.

Местни медии оповестиха, че от два язовира по горното течение на реката се чака да бъде изпусната вода, което провокира превантивна евакуация на селища по долното течение.

Много региони в Чиба още се възстановяваха от вредите от септемврийски ураган, когато тайфунът Хагибис докара този месец до огромни наводнения на север и взе повече от 80 жертви в страната.

Жителите на Централна и Северна Япония, в това число тези в Нагано и Фукушима, потърпевши най-тежко от Хагибис, също бяха призовани да вземат защитни ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР