Проливни дъждове и бури връхлетяха цяла България. Циклонът, който донесе

...
Проливни дъждове и бури връхлетяха цяла България. Циклонът, който донесе
Коментари Харесай

В цяла България стана страшно, мощни бури връхлетяха страната

Проливни дъждове и стихии връхлетяха цяла България. Циклонът, който донесе мраз и порои, към този момент е над източната част на страната.
Изминалата нощ беше тежка за Шумен и района. Счупени клони нанесоха вреди на доста коли. Имаше съществени проблеми и с електрозахранването. Две села в района към момента са на мрачно, оповестява Нова телевизия.

Всички общински компании са мобилизирани в разчистването на улиците, които бяха парализирани от пороя.

Наводнение имаше и в Кърджали. Заради проливния дъжд под вода остава сектор от основния път към граничен пункт " Маказа " Очевидци алармират за липса на шахти в региона на автогарата. Преминаването оттова е съществено затруднено.

Както БЛИЦ заяви мощен дъжд валя и в Бургас. Вятърът счупи клони на доста дървета. Канализацията не съумя да поеме голямото количество вода, а на доста места шахтите бяха запушени.



Известната като „ подземната” улица на Бургас, в която водата доближи над половин метър, стана капан за инкасо автомобил, цялостен с пари.

Пожарникарите трябваше да оказват помощ и на водачите на десетки наводнени коли, паркирани пред хипермаркет.

Синоптиците предизвестяват, че заплахата от наводнения в Централна България остава огромна. В осем области от страната е разгласен вторият по степен на заплаха оранжев код за превалявания до 50 л/кв.м.

По-голяма е вероятността за градушки в източната половина от страната. Привечер и вятърът ще се усили.

Постепенно прекъсване на преваляванията можем да чакаме в петък. В Западна България към този момент ще е слънчево и по-топло, а по Черноморието ще продължи да превалява, само че по-слабо.

През почивните дни и при започване на идната седмица слънцето на всички места ще е мощно, а температурите още веднъж ще бъдат в интервала 30-36 градуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР