Проливни дъждове доведоха до внезапни наводнения и свлачища на остров

...
Проливни дъждове доведоха до внезапни наводнения и свлачища на остров
Коментари Харесай

Бедствие погуби 19 души, остави 80 000 без дом

Проливни дъждове доведоха до неочаквани наводнения и свлачища на остров Суматра в Индонезия, причинявайки гибелта на минимум деветнадесет души, а още седмина са в неопределеност, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локалните управляващи.

Тонове тиня, скални парчета и изкоренени дървета са тръгнали по планински скатове късно вечерта в петък, стоварвайки се в река, която е излязла от коритото си и е връхлетяла планински села в окръг Песисир Селатан в провинция Западна Суматра, сподели през днешния ден Дони Юсризал, шеф на локалната работа за изключителни обстановки, представен от АП.

От през вчерашния ден насам спасители са извадили седем тела отдолу под насъбраните пластове земна и скална маса от най-пострадалото село в региона, носещо името Кото XI Тарусан. Още трима починали са открити в прилежащи села.

Шест тела са били открити в Песисир Селатан, а три други - в прилежащия окръг Паданг Паряман. Националната работа за изключителни обстановки разгласи още, че двама души са с травми от наводненията. По нейна информация над 80 000 души са останали без жилища и са били краткотрайно настанени на други места от държавното управление. 20 000 жилища в девет окръга в индонезийската провинция Западна Суматра са наводнени до тавана. 14 къщи са останали под калната маса или водата, добавя Българска телеграфна агенция.

" Спасителните акции бяха възпрепятствани от спирания на електрозахранването и от отрязани от свлачищата и наводненията пътища ", съобщи още Юсризал.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР