Пролетта вече е тук, а това означава, че е време

...
Пролетта вече е тук, а това означава, че е време
Коментари Харесай

Преди празниците: Ето как за 7 дни да изваем тънка талия 

Пролетта към този момент е тук, а това значи, че е време да захвърлим тежките и дебели зимни палта, които освен топлят, само че и ловко крият непотребните килограми.

Започваме постепенна подготовка за летните месеци с лека пролетна диета. Само 7 дни са задоволителни, с цел да изваем с няколко сантиметра по-тънка талия и да стегнем коремните мускули. Диетата не е драконовска и не изисква никаква специфична подготовка, само че включва по този начин наречения " воден ден ". Добрата вест е, че има дни без недояждане, като менюто е с леки храни. Трябват ви единствено малко самообладание и непримиримост, с цел да намалите един размер пролетните тоалети в дрешника, написа " Телеграф ".

Вода

Леката пролетна диета е режим, който от време на време можете да спазвате. Включва дни с по-леки храни, ден на течности и дни на зареждане, с които последователно се завръщате към естествения си метод на живот. По време на леката пролетна диета можете да хапвате неограничени количества зеленчуци (освен във водния ден). Можете да ядете и разнообразни салати, стига да са без мазнини. За овкусяването им използвайте лимонен сок и малко сол, поучава dieti.rozali.com. Ето и примерната 7-дневна диета.

Първи и втори ден на леката пролетна диета - супи

През първите два дни би трябвало последователно да приготвите организма си за пречистването. Препоръчва се да минете напълно на супи. Започнете деня с чаша прясно изцеден плодов или зеленчуков сок. Хапнете чорба на обяд и вечеря. Супата може да е елементарна зеленчукова или крем чорба. Важното е да няма месо и да не я ядете с самун или крутони.

Ако се чувствате доста гладни, хапнете плод или микс от плодове сред храненията. Зеленчуци и салати също са целесъобразни.

Трети ден - течности

През третия ден за леката пролетна диета можете да консумирате единствено течности. Изберете по този начин да започнете пречистването, че денят с течности да се падне почивен. През този ден може да се чувствате леко отпаднали и ще ви се спи повече от нормално. Това е напълно обикновено, поради че организмът ви е привикнал на напълно друг режим на хранене.

Можете да спазвате по този начин наречения воден ден. Друг елементарен вид са смутитата. Можете да си приготвите зеленчукови или плодови смутита. С тях ще се чувствате малко по-енергични, тъй като имат висока хранителна стойност.

Четвърти и пети ден – риба

След третия ден в менюто се включват по-леки храни. Започнете деня с кисело мляко и пресни плодове. Друг вид е да изпиете чаша айран или плодов сок. За обяд можете да си позволите риба на скара или на фурна, гарнирана с пресни зеленчуци или зеленчуци на пара. За вечеря се предлага порция салата и доста течности. Порция риба също е измежду вероятните разновидности.

Шести и седми ден - чорба и бяло пилешко месо

През последните два дни в менюто може да се включи и бялото пилешко месо. Пригответе го с допустимо минимум лой - на фурна, на скара или на грил тиган.

Започнете деня с лека закуска - сок или кисело мляко с плодове. За обяд може да хапнете зеленчукова чорба и кисело мляко. Друг вид е салата с пилешко. За вечеря можете да си позволите дребна порция пилешко филе и гарнитура от зеленчуци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР