Пролетта официално дойде и слънцето вече все по-често ни радва.

...
Пролетта официално дойде и слънцето вече все по-често ни радва.
Коментари Харесай

Защо не трябва да пускаме щорите през деня

Пролетта публично пристигна и слънцето към този момент все по-често ни радва. За страдание, на мнозина от нас ни се постанова да му се любуваме единствено през прозорците, до момента в който се трудим в офисите. И евентуално първата ни работа, когато ни огреят слънчевите лъчи, е да дръпнем щорите или пердетата .

Правим същото и когато прекарваме - по една или друга причина, слънчевите почивни дни вкъщи. Някои избират изцяло да изолират слънчевата светлина за сметка на изкуственото осветяване в стаята. И това е огромна неточност , от която е добре да се откажем още в този момент.
 Снимка 414776

Според проучване на учените от Университета в Орегон, в случай че оставим слънчевата светлина обилно да огрява пространствата в дома и в офиса, това ще докара до понижаване на броя бактерии, съдържащи се в прахта , която е на всички места към нас. По този метод ще редуцираме и причинителите на дихателни проблеми.

До този извод се стига след извършен в три затворени пространства с следен климат теоретичен опит. В едното в границите на 90 дни е безспорен мрак, във второто има всекидневен достъп на слънчева светлина, а в третото се разчита само на UV лампи.
 Снимка 414777

След края на трите месеца са взети проби от трите пространства, с цел да се изследва състава на насъбраната прахуляк. И изводът е, че бактериите са с 12% по-склонни да се развъждат в тъмни пространства . Само 6.8% от бактериите, изложени на слънчева светлина, са жизнеспособни, като при UV светлината този % е 6.1, предава Reader`s Digest.
 Защо слънцето ни прави щастливи
Защо слънцето ни прави щастливи

И по какъв начин пролетта ни усмихва

Бактериите, на които им е супер на мрачно, по-често се свързват с развиването на респираторни болести . Затова умерено можем да кажем, че сме разкрили още една страхотна изгода от слънчевата светлина за здравето ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР