Пролетта е време на обновление и пробуждане след зимата, но

...
Пролетта е време на обновление и пробуждане след зимата, но
Коментари Харесай

Как да преодолеем пролетната депресия?

Пролетта е време на обновяване и събуждане след зимата, само че за някои хора това е интервал, който предизвиква депресивни положения . Сезонната афективна меланхолия /САД/, която визира хора напролет, е действително предизвикателство за доста. Въпреки това, съществуват доста способи да се преодолее това положение и засегнатият да се наслаждения на свежестта и новостите, които пролетта носи със себе си.

Ето няколко съвета и практики , които могат да оказват помощ за справяне с пролетната меланхолия:

  1. Повече действия навън : Пролетта е идеалното време да се възползвате от слънчевата светлина и да се „ активирате навън “ . Първите слънчеви лъчи могат да подобрят настроението и да ви дадат сила .
  2. Разнообразете вашата диета : Включете в своето меню храни, богати на витамини и минерали, които подкрепят положителното въодушевление. Опитайте се да консумирате повече плодове , зеленчуци и зърнени култури .
  3. Практикувайте постоянно физическа интензивност : Физическата интензивност е отличен метод да се борим с депресията. Пробвайте с разнообразни типове тренировки, като разходки , кардио извършения или йога .
  4. Спазвайте режим на сън : Здравият сън е от основно значение за положителното въодушевление и менталното здраве . Опитайте се да спазвате постоянен режим на сън и да си осигурите задоволително отмора през нощта.
  5. Отделете време за себе си : Предоставете си време за занимания, които ви радват и ви водят в света на удоволствията . Четете книга , слушайте музика , рисувайте или практикувайте други занимания, които ви вършат щастливи.
  6. Поискайте помощ при потребност : Ако се чувствате, че не можете да се справите с пролетната меланхолия сами, не се колебайте да потърсите помощ от професионален психолог или психиатър . Те могат да ви дават уместно лекуване и поддръжка.

Пролетната меланхолия може да бъде предизвикателство , само че с верните тактики и поддръжка можем да я преодолеем и да се насладим на всичко хубаво, което пролетта ни предлага. Нека създадем стъпки към по-добро ментално здраве и благоденствие през този сезон на обновяване.

Кои са суперхраните на пролетта?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР