Пролетният празник на Община Марица“ започна с химна на България

...
Пролетният празник на Община Марица“ започна с химна на България
Коментари Харесай

На Благовещение - пролетен празник на Община Марица СНИМКИ

Пролетният празник на Община „ Марица “ стартира с химна на България в заседателната зала на администрацията, където се организира тържествено награждаване на спечелилите в състезанието на тематика: „ Община Марица – моят роден край “. В него се включиха 120 подрастващи със свои есета, мултимедийни презентации и рисунки от всички учебни заведения.
„ Позволете ми от мое име и от името на администрацията да ви поздравя с празника на нашата община, който се организира на светлия християнски празник Благовещение. На този ден дано си пожелаем положителните новини, добротата, шанса, просперитета в никакъв случай да не стопират. Благодаря на всички вас, деца, за неповторимите творби, отдадени за празника на прелестната ни община, които сътворихте. Благодаря на преподавателите за помощта. Имаме чудесни деца и съм спокоен, че бъдещето на Община Марица ще продължи в същия прогресивен ход, който сме поели от самото й основаване преди 36 години “, съобщи кметът Димитър Иванов. Той посочи, че работата на журито е била извънредно затруднена при оценяването, тъй като всички произведения са прелестни.
В категорията за най-хубаво есе първото място бе присъдено на 13-годишния Илиан Карапачов от Рогош, второто – на Атанас Чолаков от Бенковски, а трета премия бе присъдена на Кристина Гинова от Труд. С насърчителен приз бе удостоена 10-годишната Ана-Михаела Стоянова от Маноле. В състезанието за презентации бяха отличени четири мултимедийни плана. За най-атрактивна бе оповестена творбата на Мирослав Данков и Славян Димитров от Войсил. Трето място бе присъдено на Юсеин Асенов и Атанас Комитски от Маноле, а с втора премия бе отличен планът на 12-годишния Иван Христев от Костиево.

С първо място, грамота и таблет бе удостоена мултимедийната презентация на Мария Кокова от Строево. В нея тя споделя за забележителните обекти в родното си село. „ Забележителностите в Строево са паметната плоча на починалите съветски бойци, паметникът на участниците във войните и тракийската гробница, която първо е била могила, само че откакто са я разкрили, в нея са открити два гроба на възрастни и един на малко дете. Учените са открили, че гробницата е на тракийски цар. Едно от доказателствата за това изказване е, че при разкопките е открит златен лист от лавров венец. Там са открити елементи от глинени съдове от римската ера и мраморна плоча, върху която е изобразена богиня “, показа 12-годишната Мария.

В състезанието за рисунка участниците бяха разпределени в две възрастови групи, като при учениците до 12 години с първа премия бе отличен Патрик Бирол от Бенковски, с втора – Ивета Костова от Войводиново, а третото място бе присъдено на Дария Малинова от Войсил. Във втора възрастова група журито удостои с първа премия творбата на 14-годишната Пепа Димитрова от Костиево. С второ място бе отличена рисунката на Моника Атанасова от Труд, а с трето – Юлия Рангелова от Рогош. Поощрителни награди бяха връчени на 13-годишната Василена Славкова от Бенковски и 14-годишната Денислава Георгиева от Труд.

„ Продължавайте да се гордеете с нашата прелестна община, по този начин както ние, по-големите го вършим. Убеден съм, че ще продължите да създавате още по-чудесни произведения “, заключи в края на церемонията кметът. Той връчи специфичната премия на Община Марица – екскурзия до Казанлък на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в с. Труд за интензивно присъединяване в състезанието.  

„ Децата и тяхното развиване постоянно са били във фокуса на моята активност като шеф, а през днешния ден и като ръководител на Общински съвет „ Марица “. Днешният празник придобива своя смисъл само и единствено поради хората, живеещи в нашите обитаеми места. Именно жителите на общината са тези, с които най-вече се гордеем – децата, младежите, нашите майки и татковци. С мисъл за тях би трябвало да е ориентирано всяко наше деяние “, уточни от своя страна ръководителят на Общински съвет Виолета Христодулова. Тя връчи стативи за изобразяване с комплекти темперни бои и четки за учебните заведения с всеобщо присъединяване в състезанието – ОУ „ Васил Левски “ в Рогош, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ във Войводиново и СУ „ Георги Бенковски “ в Бенковски. Всички деца получиха грамоти, а носителите на първи награди – таблети, на втори – външна памет, а отличените с трети места и поощрителни награди – bluetooth слушалки.

По-късно празникът се реалокира на стадиона и спортната зала в Маноле, където повече от 200 възпитаници от 11 учебни заведения в Община Марица се съревноваваха в четири шампионата. Отборите на Рогош, Войводиново и Скутаре при самостоятелните спортове завоюваха призовите места в пролетния празник на Община Марица. Във футболния шампионат отборът на Рогош завоюва съревнованието, следван от Войводиново и Костиево. При волейболистите най-хубав бе тимът на ОУ „ Васил Левски “ Рогош, а второто и третото място завоюваха девойките от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ във Войводиново и СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Калековец. Купите и грамотите на участниците бяха връчени от кмета на Община Марица Димитър Иванов и ръководителя на Общински съвет Виолета Христодулова. На събитието участваха заместник-кметът Николай Стаматов, кметът на Маноле Стоил Дишев, който бе хазаин на пролетния празник, както и кметове и съветници от Община Марица.


 
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР