Пролетният дял на шампионата чука на вратата и съвсем скоро

...
Пролетният дял на шампионата чука на вратата и съвсем скоро
Коментари Харесай

Може ли да очакваме неочакваното от Левски?

Пролетният дял на шампионата чука на вратата и напълно скоро почитателите на Левски ще могат да видят своите любимци в формален мач.

Не загадка, че на " Герена " претърпяха може би най-бурната си зимна пауза през последните 20 години.
 Георги Дерменджиев: В Левски 10 години единствено се дава обещание, ще гоним равнището при Сираков и Стоилов! Обновена
Георги Дерменджиев: В Левски 10 години единствено се дава обещание, ще гоним равнището при Сираков и Стоилов!

Пресконференцията стартира в 12,30 часа

Вековниците прекосяваха бързо през двете крайности на страстта. Първо бяха обзети от възприятието на неизбежност при Спас Русев и остарялото управление, а по-късно отвориха необятно обятията си за " спасителя " Васил Божков и неговата дясна ръка в клуба - Павел Колев. Началото на февруари пък бе белязано от управническа тайнственост, като към момента никой не знае кой оказва помощ за съществуването на клуба и има ли той действителна заплаха да повтори ориста на ЦСКА отпреди три години.
 Снимка 405975
Източник:

И до момента в който погледите на всички са вперени към Общото заседание на клуба, което е планувано за 6 март, на футболния отбор е време да възобновява борбите си в Първа лига. Но по какъв начин ще наподобява той след една треньорска промяна, забавени заплати, късна селекция и куп неясноти?
 Галин Иванов подписа с унгарския Халадаш
Галин Иванов дефинитивно се размина с Левски

Крилото подписа с унгарския Халадаш

Ами сигурно незадоволително добре! Поводи за оптимизъм обаче има, колкото и дребни да са те!

КОНТРОЛИТЕ

" Сините " изкараха месец в кипърския курорт Агия Напа, където изиграха седем контроли. Левскарите изгубиха три от тях, а в останалите приключиха наедно - 1:1. Ако би трябвало да бъдем почтени, видяното от тях по никакъв начин не впечатли. До мача с Висла (Плоцк), столичани демонстрираха извънредно муден футбол, без никакво въображение в офанзива. Допускаха се безумни неточности в защита, които се оказаха и съдбовни за провалите от Хенан, Висла и Урал. Отборът стартира да демонстрира едно малко по-приятно лице чак на 2 февруари, когато през второто полувреме тотално надигра съветския Урал (1:2) и единствено неналичието на успеваемост пред гола го лиши от частичния поврат. Впоследствие " сините " имаха и по едно положително полувреме против Судува (1:1) и Чукарички (1:1). Разбира се, това въобще не е задоволително, само че въпреки всичко е маркер за работа в вярната посока. Видно е, че отборът няма да бъде на оптималните си 100% против Локомотив (Пд) още тази неделя. Въпросът е обаче дали моментната форма ще бъде задоволителна, с цел да бъдат реализирани трите точки против селекцията на Бруно Акрапович.
 Снимка 404113
Източник:

ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ

Постепенно футболистите на Левски стартират да привикват със своя ментор. Не е загадка, че при огромна част от тях имаше съществено отчаяние поради раздялата със Славиша Стоянович. Систематично обаче Дерменджиев съумя още веднъж да сплоти клуба, като към този момент виждаме част от неговата футболна философия, приложена и на терена. " Сините " се пробват да управляват топката в огромен интервал от време. Атаките по крилото към този момент са приоритет, а играчи като Давиде Мариани и Паулиньо са получили по-голяма независимост за деяние. Наставникът обаче сигурно се нуждае от опция в защита, където партньорството сред Давид Яблонски и Нуно Рейш въобще не е на нужното равнище.
 Заплати в Левски преди старта на Първа лига
Заплати в Левски преди старта на Първа лига

Това е дало обещание управлението

Специалистът има недостиг на качество и по крилото, където при травма на Кабрал или Паулиньо, нещата за отбора ще придобият много черни краски. Чичо Гошо към момента има доста работа за извършване, като надали ще му стигне този полусезон, с цел да може най-накрая да бъде удовлетворен от видяното. Минус за него ще бъде историята му в Лудогорец и триумфите реализирани там. Очакванията към него са приповдигнати, а момента той няма чак толкоз аса в ръкава си, които да извади и трансформира вековниците в кандидат за купата. Увереност надали им и от контракта, който има за шест месеца (бел.ред по неофициални информации). А реализира ли слаби резултати, не се съмнявайте, че той няма да бъде възобновен през юни!
 Снимка 405992
Източник:

ТИТУЛЯРИ И РЕЗЕРВИ

С оглед политиката за побългаряване на клуба, като че ли титулярният състав на Левски за пролетта е бистър. Без сериозна конкуренция на вратата ще бъде Николай Михайлов. Култовият пазач се завърна в родния си отбор малко преди края годината. Не може да му се отхвърли, че се готви много крепко по време на зимната подготовка, само че към момента ясно си проличава неналичието на задоволително игрова процедура. Николай е нерешителен при статични положения, а повратливостта му като че ли е едно равнище по-мудна от нужното. Михайлов е запазил мощното си качество за положително разпространение, само че несъмнено ще би трябвало да работи върху своя инстикт, в случай че не желае да повтори ориста на предшествениците си Божидар Митрев и Мартин Полачек.
 Снимка 391929
Източник:

В защита сигурен за мястото си е капитанът Иван Горанов. Националът беше най-стабилният по време на контролите, като очевидно има напредък в нападателен проект, където процентът му на сполучливи пробиви се е покачил доста. От другата страна на фланга най-вероятно ще бъде завърналият се за трети път на " Герена " - Живко Миланов. Макар и на 34 години, " синият " младеж към момента има какво да даде на вековниците. Встъпителните му месеци обаче ще бъдат сложни, защото няма формален мач от близо два месеца. Всичко това значи, че с случката си в Левски е на път да завърши Милош Цветкович. Сърбинът стана любим на публиката със себераздаването си във всеки един мач. Нещо в него обаче се пречупи в средата на ноември, когато диалозите за нов контракт като че ли му повлияха отрицателно. Оттогава до момента представянето му внезапно се е влошило, като има огромна виновност за поредицата слаби резултати на левскарите в Първа лига. Изглед за излизане от тази дупка нямаше и по време на зимните спаринги, където Цветкович продължи да позволява досадни бърка, а процентът му на точни центрирания по този начин и не доближи 30%.
 Снимка 381012
Източник:

Притеснение буди обстановката в центъра на отбраната. Давид Яблонски е надалеч от най-хубавата си форма. Чехът като че ли загуби нужната убеденост след травмата на Холмар Ейолфсон. Въпросният пък по този начин и не построи добра връзка с Нуно Рейш. Двамата постоянно имат усложнения с препредаването на съперников нападател. И до момента в който Яблонски е муден и към този момент прекомерно елементарен за прекосяване, то Рейш, който се нагърбва с изнасянето на топката, в много случаи бърка в зародиша на офанзивата, което от своя страна е рискова причина за вражеско попадение. За момента на въпросния тандем липсва и действителна опция. За такава се считат младите Деян Иванов и Томислав Папазов. И двамата имат страхотни качества, само че към момента имат дребни проблеми, с цел да се наложат измежду титулярите. И до момента в който на втория пречи младостта, то Иванов по този начин и не може да преживее поредицата си от тежки травми, които го стопираха от заслуженото му налагане в първия състав.
 Мартин Райнов отвърна на нападките на уволнен от Левски
Мартин Райнов отвърна на нападките на уволнен от Левски

" Изненадан съм от думите на Кирил Вангелов, не съм извивал ръце ", съобщи новото попълнение

Абонирани за мястото си в средата на терена са опорните халфове Мартин Райнов и Хали Тиам. Може би това е и частта от терена, където Георги Дерменджиев ще има и минимум терзание. Двойката чудесно се добавя, като това се видя още от първия им мач дружно. И до момента в който " Доктора " залага на грубата мощ, Райнов е този, който ще има по-офанзивната роля, бидейки свръзката сред дефанса и офанзивните състезатели на клуба. Своя късмет в сянката им ще чака и младият Илия Юруков. Талантът получи суперлативи както от предходния, по този начин и от сегашния ментор. С представянето си показва израстване във всеки един съставен елемент. Със сигурност ще има преимущество във футболната подчиненост на клуба пред Антони Белмонт, за който е ясно, че ще си тръгне след края на акцията.
 Божинов: Трябва да потупаме чужденците в Левски по рамото, идват положителни дни
Божинов: Трябва да потупаме чужденците в Левски по рамото, идват положителни дни

" Делта са нужни, не думи ", съобщи таранът

По крилото, както споделих и нагоре, има сериозен недостиг на качество. Незаменими на своите позиции наподобяват Паулиньо и Жерсон Кабрал. Бразилецът последователно навлиза в игрови темп. За него от изключителна значимост е да си върне формата от пролетта на 2018 година, когато несъмнено беше един от най-експлозивните играчи в шампионата. Кабрал пък беше от футболистите, които страдаха най-вече от тръгването на Стоянович. Появиха се даже информации, че " лалето " е изгубил предпочитание да играе в Левски. Такива първи проблясъци има от представянето му в Кипър, където ще бъде запомнен само с паса си към Валери Божинов против Чукарички. Със сигурност съзнанието на Жерсон е замъглено и с предложения от чужбина. Ще бъде неточност обаче, в случай че от " Герена " го пуснат да си тръгне, без да има действителен заместител за своя пост.
 Снимка 390039
Източник:

С напускането на Габриел Обертан пък се отвори дупка в позицията " плеймейкър ". Именно тук Георги Дерменджиев ще би трябвало да вземе едно от първите си основни решения за отбора. Избор №1 за нея е Давиде Мариани, който на няколко пъти към този момент показва, че има нужните " взор " и умения. Зад нападателя може да играе и Валери Божинов. Такава ненапълно беше ролята му по време на неговия първи престой на " Георги Аспарухов ". С оглед тогавашните му индикатори обаче като че ли не е добре да се прави още един подобен опит. Трета алтернатива, в случай че остане в отбора, е Серджиу Буш. В последните мачове от есента той даде поръчка, че може да бъде от изгода за треньорския щаб, като даже съумя да постави край и на головата си суша. Предимството на румънеца е обвързвано с това, че има и отлично съгласие със Станислав Костов.
 Снимка 405174
Източник:

Макар и да вкара 15 гола през есента, Слави не може да се усеща сигурен титуляр за втория полусезон. И всичко това поради привличането на Валери Божинов, който също е повече от окуражен да направи възторг със " синята " фланелка. Двамата общо имат 22 попадения от началото на сезона, което ненапълно успокоява последователите на отбора, че все ще има кой да бележи в мрежата на противника. Сигурно е обаче, че от конкуренцията сред двамата, огромният печеливш ще е вековният клуб. Губещ пък ще бъде Серджиу Буш, който към този момент самичък знае, че мъчно би се преборил в компанията на тази звездна конкуренция.
 Още един от
Още един от " дрийм отбора " е пред завръщане в Левски

Вижте кой е той

МЛАДИТЕ

В този специфичен абзац ще обърнем внимание и на т.нар " сини " гении. Зимният лагер бе потребен за огромна част от тях. Отлична оценка бихме могли да дадем на към този момент упоменатия Илия Юруков, а също по този начин и на адаша му Илия Димитров. Вторият впечатли всички с изключителното си предпочитание да се потвърди в първия отбор. Иката показва и поливалентност, като към този момент се приспособява и към позицията на дясното крило, където може да бъде употребен като опция на Жерсон Кабрал. Деян Иванов продължава да тренира крепко, макар поредицата от травми, които го сполетяха през последните години. Младоците Мартин Д. Петков и Мартин Петков пък дадоха индикации, че през лято може да имат и още по-значима роля в подготовката и контролите на тима. За тази цел обаче им е належащо да натрупат както футболен опит, по този начин и физика. Все по-добре към ролята си на краен бранител се нагажда Иво Найденов. На младока най-накрая му стана ясно, че това може би е единственият късмет, който ще му разреши да има някаква кариера на " Герена " и не стопира да се усъвършенства в отбранителния аспект от играта. Лека забележка заслужава Станислав Иванов. Макар и определян като огромен гений, Стаси като че ли е " дръпнал " крепко ръчната спирачка. Вече я няма познатата му заостреност по фланга, а и типично за годините му, неговото самочувствие внезапно изпревари моментните му футболни благоприятни условия. Остава да се надяваме, че той ще се трансформира душевен и игрово с съществуването на потвърдени футболисти като Валери Божинов и Живко Миланов.
 Снимка 394180
Източник:

ИЗВОД

На " Герена " започва нова пролет, изпълнена с очаквания и обещания. Дори и всичко да бъде окончателно изгубено, левскарите най-малко би трябвало да показват нужния апетит за победи. Стремеж за рационализиране, който да върне на трибуните прочувствено сломената аудитория на клуба.
 НКП на Левски се отхвърли от пари, които клубът му дава от 2009 година насам
НКП на Левски се отхвърли от пари, които клубът му дава от 2009 година насам

Вижте детайлности

Ясно е, че за следващ път ще се гради тим за идващия сезон и възможното му присъединяване в европейските клубни шампионати. На Георги Дерменджиев му предстоят поредност от съдбоносни мачове, с които с изключение на да отбрани работата си, ще би трябвало да потвърди, че Левски върви и по нужния път на дълго чаканата смяна. Дали тя ще настъпи, ще разберем напълно скоро.

А до момента в който мислите на играчите са съсредоточени върху футболния терен, то всички останали насочат взор с вяра към 6 март, когато ориста на клуба най-накрая ще стане ясна на дълго чаканото Общо заседание.
 Павел Колев сплоти редиците в Левски
Павел Колев сплоти редиците в Левски

Изпълнителният шеф на " сините " организира диалог с треньорите и играчите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР