Пролетните вируси и алергии са често срещан проблем както за

...
Пролетните вируси и алергии са често срещан проблем както за
Коментари Харесай

ТЕ ГОВОРЯТ – Епизод 21: Как пролетните вируси и алергии засягат домашните любимци?

Пролетните вируси и алергии са постоянно срещан проблем както за хората, по този начин и за животните. Те се предизвикват главно от цветния прашец, който се освобождава от дървета, цветя и треви. Когато тези алергени влязат в контакт с имунната система на домашните любимци, те провокират имунен отговор, което води до признаци като сърбеж, раздразнение и инфектиране, изяснява доктор Малена Богданова.

Почесване или дъвчене на кожата, зачервяване, отичане или зараза на кожата, косопад, хронични ушни инфекции, или зачервени, сълзящи или подути очи са най-честите признаци, по които можем да разберем, че животните имат потребност от лекуване, с цел да се предотвратят затрудненията.

Освен от алергиите, домашните любимци страдат и от разнообразни вирусни болести напролет:

Редовното разресване на кучето по време на линеене също е от решаващо значение, безапелационна е доктор Малена Богданова.

Тоосвен, че оказва помощ за поддържане на чистотата на вашия домакински любим, понижава и риска от инфектиране на кожата и вторични инфекции. Разресването разрешава и да проверявате кожата на вашия домакински любим за признаци на раздразнение, зачервяване или други проблеми, свързани с алергии или паразити.

И на край на следващия ни епизод на „ Те приказват “, още веднъж ви призоваваме - тъкмо в този момент е идеалният миг да планирате посещаване при кучетата от Общинския подслон в Пловдив, да се запознаете онлайн с тях, да ги разноските, или просто да поиграете с тях и да им занесете лакомства, и в случай че решите – да дадете дом и семейство на някой от страхотните жители на приюта.

Асистент продукция, създател и водещ: Искра Койчева

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР