Пролет: Новият Opel Astra с пет врати ще се предлага

...
Пролет: Новият Opel Astra с пет врати ще се предлага
Коментари Харесай

Вълнуващ, ефектен, електрически: 2022 ще бъде годината на Opel Astra

Пролет: Новият Opel Astra с пет порти ще се предлага на клиентите
Лято: Търговска премиера на новия Opel Astra Sports Tourer
Година на юбилеи: Opel навършва 160 години, Kadett чества 60, а Corsa ще празнува 40-ия си рожден ден

Opel впечатли клиентите и специалистите тази година с новите Mokka и Mokka-e, международната премиера на Astra, неповторимата Manta GSe ElektroMOD и доста други модели. Това се акцентира и от многочислените награди за Opel (като „ Златен волан 2021 “ за Mokka-e), които може да видите във видеото в обществените медии „ Най-доброто от Opel 2021 “. През 2022 година богатият на обичаи немски производител на коли ще продължи по пътя си към превръщането на марката в ефикасна, електрическа и вълнуваща. Най-важният за марката Opel модел е новото потомство Astra, което се чака в първото полугодие на годината.

2022 година е специфична за Opel и по друга причина. Годината ще означи 160-ата годишнина от Адам Опел, който постави основите на компания, която се трансформира от фабрика за шевни машини и един от най-големитеи производители на колела в света до интернационално уважавана автомобилна марка. След 160 години Opel още веднъж се трансформира, от производител на коли в новаторска компания предлагаща електрическа подвижност. До 2028 година Opel възнамерява да предлага единствено електрически транспортни средства в Европа.

„ Напълно осъзнаваме автомобилното бъдеще през днешния ден – с дръзновен и изчистен дизайн, прочувствено и наелектризиращо във всяко едно отношение “, споделя Уве Хохгешурц, изпълнителен шеф на Opel. „ Нашите бестселъри от компактния клас, Astra и Astra Sports Tourer, излизат на пътя през 2022 година, дружно с новия Grandland. В допълнение, неотдавна попълнихме нашата гама от транспортни средства със задвижващи системи без CO2 с Vivaro-e HYDROGEN. Тези модели са основни и с помощта на тях ще разтеглим триумфа си през 2022 година

Новитемодели Opel Astra, Grandland и Rocks-e

Още при започване на годината Opel ще се завърне с цялостна мощ в завода в Айзенах. Производството на новия Grandland (включително електрическите plug-in хибридни варианти) ще стартира там през януари и флагманът на SUV скоро ще бъде пуснат в продажба. Новият Rocks-e, който се предлага в Германия е на линия. Първият SUM (средство за устойчива градска мобилност) на Opel може да се ръководи в Германия от 15-годишни младежи, които имат удостоверение за ръководство на МПС.

Докато най-малкият Opel, Rocks-e, притегля вниманието в градския трафик, най-големият Opel, новото Movano, ще влезе в дейна употреба – също като напълно електрическият Movano-e. Това значи, че клиентите към този момент могат да избират и акумулаторна електрическа версия на всеки лекотоварен автомобил от гамата LCV на Opel. В допълнение, от края на тази година новият електрически ван Opel Vivaro-e HYDROGEN с горивни кафези също е разполагаем, предоставяйки пробег от повече от 400 километра в цикъла WLTP и зареждане с водород единствено за три минути.

Opel продължава да развива напред електрификацията на марката и нейните модели – от леки транспортни средства (известни още като четириколки) до лекотоварни коли. Фокусът на вниманието през идващите месеци ще бъде напълно върху новото потомство на Opel Astra. След премиерата си през септември 2021 година, новият Astra Tourer с пет порти се чака да бъде пуснат в продажба през идната година. Изцяло електрическата Astra-e ще бъде налична през 2023 година Astra Sports Tourer скоро ще отпразнува формалната си международна премиера. Комби версията на бестселъра също ще се предлага както с стандартно, по този начин и с електрическо plug-in хибридно задвижване. До средата на 2022 година ще бъдат електрифицирани 11 модела на Opel, в това число цялото портфолио LCV.

Юбилеите на Opelпрез 2022 година

Opel има дълга традиция да развива своята марка и модели, с цел да отговори на провокациите на бъдещето. В 160-тата година от историята на компанията това се показва по-специално от сполучливите Astra и Corsa. Corsa започва преди 40 години, през есента на 1982 година Оттогава до в този момент най-продаваният дребен автомобил неведнъж акцентира по какъв начин Opel съчетава най-хубавите технологии и ги предлага на клиентите си във всеки клас, доказателство за което са високите продажби и множеството получени награди.

Не без причина Astra и нейният предходник, Kadett, се възприемат като примери в компактния клас. Преди 60 години е стартиран Opel Kadett A, автомобил, който играе решаваща роля в оформянето на пазарния бранш за десетилетия напред. И двете серии – Kadett/Astra и Corsa – съчетават традиция с нововъведения във всяко ново потомство и трансформират визията за бъдещата подвижност в реалност.

Opel е на път към бъдеще без CO2, и то освен със своите модели и съвременни задвижващи системи. Марката показва прогрес в няколко аспекта. Opel и Stellantis напредват с проектите си за създаване на "гига-фабрика " за акумулаторни кафези в Кайзерслаутерн през идната година. Междувременно в Рюселсхайм проектът за трансформиране на централата на Opel в зелен кампус става реалност.

„ 2022 в действителност ще бъде наелектризираща година за Opel и всички клиенти, другари и почитатели на марката “, сподели ръководителят на Opel Германия Андреас Маркс. „ Заедно с вас ние от Opel желаеме да съберем триумфите и инерцията от миналата година и да ги разтеглим в допълнение. Можете да очаквате доста вълнуващи, прочувствени и реформаторски акценти от Opel през идващите месеци. А до тогава ви пожелаваме Весела Коледа и сполучлива Нова Година! ”

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР