Прокуроската колегия одобри предложението на своя пряк началник - главния

...
Прокуроската колегия одобри предложението на своя пряк началник - главния
Коментари Харесай

Бившият член на съдебния съвет Ясен Тодоров вече е заместник-шеф на Националното следствие

Прокуроската гилдия утвърди предлагането на своя директен шеф - основния прокурор Иван Гешев за заместител на националното разследване да бъде определен някогашният член на Висшия правосъден съвет и на правосъдния инспекторат Ясен Тодоров.

Гласуването на предлагането стана без забележки и диспути, както става вземането на решенията в колегията. За предлагането стана известно ден преди съвещанието от дневния ред на колегията.

За да стане заместител на сегашния шеф на Националното разследване Борислав Сарафов, прокурорите трансформираха щат. В претекстовете за решението за назначението на Тодоров е записано, че назначението
" е обвързвано със спецификите в активността на Националната следствена работа, обезпечаването на дейно и срочно реализиране на процесите на ръководството, свързани с администриране, организация, управление, надзор, отчетност и качествено методическо управление на следователите ".

Тодоров беше член на Висш съдебен съвет от 3 октомври 2012 година до 3 октомври 2017 година, където влезе като част от Народното събрание. В органа оглавяваше етичната комисия.

След края на мандата си той се върна в столичното разследване. През март 2018 година Прокурорската гилдия разгласи конкурс за повишение на пет места в Национална следствена служба и един от претендентите беше и Ясен Тодоров. Той беше класиран преди всичко с оценка " отличен " и на 18 септември 2019 година беше нараснал в Национална следствена служба.
Името на Ясен Тодоров бе забъркано и в. В края на 2015 година от уеб страницата " Биволъ " започнаха да изтичат елементи от диалози сред някогашния ръководител на градския съд Владимира Янева, уволнената към този момент арбитър Румяна Ченалова и юрист Момчил Мондешки, водени при започване на същата година.

В тях упоменати бяха имената на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния ръководител на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев и към този момент някогашните членове на съвета Димитър Узунов, Ясен Тодоров, Милка Итова, както и на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и други Ясен Тодоров бе един от бранителите на основния прокурор Сотир Цацаров и бе част от болшинството в правосъдния съвет. При разискването на срещата на Цацаров с издателя и предприемач Сашо Дончев и някогашния член на управлението на Българска социалистическа партия Георги Гергов в ЦУМ Тодоров застана напълно зад основния прокурор.

През май 2017 година, където се е видял с някогашния зам.-председател на Народното събрание Явор Хайтов. Тогава източник на " Дневник " разяснява, че е виждал и различен път Тодоров да влиза в офиса на " Нове холдинг ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР