Прокурорски помощник от Върховната касационна прокуратура участва в проект Укрепване

...
Прокурорски помощник от Върховната касационна прокуратура участва в проект Укрепване
Коментари Харесай

Прокурорски помощник от ВКП участва в проект „Укрепване на компетенциите на правоприлагащите органи и институциите на съдебната система в областта на стратегическия и оперативния криминален анализ“ във Варшава

Прокурорски асистент от Върховната касационна прокуратура взе участие в план „ Укрепване на компетенциите на правоприлагащите органи и институциите на правосъдната система в региона на стратегическия и оперативния престъпен разбор “, който се организира във Варшава, Република Полша.

Експерти от разнообразни райони на Полша и Европа, представители на службите, университетските среди и самостоятелни специалисти се срещнаха в интервала 26-28 октомври 2022 година на интернационалната конференция LEAF 2022 (Law Enforcement Analysis of the Future).

Конференцията беше открита от заместник-ръководителя на  Централно антикорупционно бюро-Полша Даниел Карпета. Той акцентира, че тя е значима част от план за подсилване на интернационалното съдействие, който е съфинансиран от Норвежкия финансов механизъм.

През трите дни на конференцията бяха извършени 23 лекции, на които участваха близо 500 участници, един, от които бе прокурорският асистент от ВКП Ангел Калайджиев, единствен представител от България. Показани бяха усъвършенствани криминалистични техники и нови технологии в услуга на престъпния и стратегическия разбор.

По плана си сътрудничеха полски и задгранични сътрудници – Агенцията за вътрешна сигурност, Службата за военно контраразузнаване, Националната прокуратура на Полша, полското Министерство на финансите, Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на правоприлагането (Европол) и Националното бюро за битка с корупцията на Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР