ПРОКУРОРСКИ ОБЯСНЕНИЯ ЗА ДАБЧ: СХЕМАТА НАЙ-ВЕРОЯТНО СЪЩЕСТВУВАЛА ПРЕДИ, НО РАЗСЛЕДВАНЕТО

...
ПРОКУРОРСКИ ОБЯСНЕНИЯ ЗА ДАБЧ: СХЕМАТА НАЙ-ВЕРОЯТНО СЪЩЕСТВУВАЛА ПРЕДИ, НО РАЗСЛЕДВАНЕТО
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 31 октомври


ПРОКУРОРСКИ ОБЯСНЕНИЯ ЗА ДАБЧ: СХЕМАТА НАЙ-ВЕРОЯТНО СЪЩЕСТВУВАЛА ПРЕДИ, НО РАЗСЛЕДВАНЕТО Е ЗА ОТ 2017 ГОДИНА
Противно на многократните пояснения през последните дни от по кое време в действителност може да съществува скица за продажба на удостоверения за български генезис в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ), зам.-главният прокурор Иван Гешев разгласи на нарочна конференция, че най-вероятно схемата за издаване на удостоверения за български генезис е съществувала и преди този момент.
СЪДБАТА НА МЕРКЕЛ КАТО КАНЦЛЕР ЗАВИСИ СИЛНО ОТ НАСЛЕДНИКА Ѝ В ХДС
Решението на немския канцлер Ангела Меркел да се отдръпна от политиката щом завърши с четвъртия си мандат отпред на Германия мигновено сложи разумният въпрос - кой ще я наследи отпред на Християндемократичния съюз (ХДС)? Кандидати не липсват, въпросът обаче кой ще поеме тежката корона остава отворен. Защото от това кой ще оглави ХДС може би ще зависи дали Меркел ще остане канцлер за четвърти цялостен мандат.
ПРОФ. ХРИСТОМИР БРЪНЗОВ: ОТ Българска академия на науките СА ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ ЗА СПЕШНО И СРОЧНО ЗАКРИВАНЕ НА Национален институт по метеорология и хидрология
" Притеснява ни решението за незабавно и срочно закриване на Национален институт по метеорология и хидрология, взето от Общото заседание на Българска академия на науките. В Национален институт по метеорология и хидрология е получено писмо на 26 октомври, с което Институтът се уведомява, че е взето решение за закриването му. " Това сподели на конференция някогашният шеф на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов, съобщи кореспондент на организация Фокус.
УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРИЕХА ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА СТРОИТЕЛСТВО В ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ
Министерският съвет одобри промени в Правилника за използване на Закона за запазване на земеделските земи и в Наредбата за категоризиране на земеделските земи при смяна на тяхното предопределение. Така министрите доста облекчиха процедурите при смяна на предназначението на земеделска земя за неземеделски потребности.
АНАДОЛСКАТА АГЕНЦИЯ: ДЖАМАЛ ХАШОГИ Е БИЛ УДУШЕН, А ТЯЛОТО МУ - РАЗЧЛЕНЕНО
Журналистът Джамал Хашоги е бил удушен малко след влизането му в постройката на Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. Това съобщи турската държавна осведомителна организация Anadolu Agency, разкривайки повече детайлности към знаковото ликвидиране на Хашоги, което докара до съществено геополитическо напрежение.
ДЪРЖАВАТА ИЗЧИСЛИ, ЧЕ СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА У НАС РАСТЕ
Продължава наклонността на увеличение на междинната дълготрайност на живота. Това демонстрират данните в доклада за 2017 година за осъществяване на обновената Национална тактика за демографско развиване на популацията в България (2012-2030 г.), която беше призната от държавното управление, оповестиха от " Дондуков " 1.
БИВШ МИНИСТЪР НА СТАНИШЕВ НА СЪД ЗАРАДИ НАЕМА НА СГРАДАТА НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - СОФИЯ ОБЛАСТ?
Нередности във връзка с наема на постройката на Административен съд - София област са обект на публично следствие. Разследването е стартирано по сигнал на неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ).
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПРЕД ACTUALNO.COM: ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА ПАДНЕ, ЗАЩОТО Е ПРЕСТЪПНО
Интервю с водача на Политическа партия “Възраждане” и някогашен общински консултант във Варна Костадин Костадинов.
ПРОКУРАТУРАТА ПОВДИГНА ТРИ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ ВИКТОРИО АЛЕКСАНДРОВ
Софийска градска прокуратура повдигна три обвинявания на Викторио Александров, който умъртви приятелката си и детето им преди два дни в столицата. Това удостовери пред bTV градският прокурор на София Емилия Русинова.
Българска академия на науките: ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ИЗПЪЛНИ ДОГОВОРКИТЕ СИ С НАС
Доверието сред Българската академия на науките (БАН) и държавното управление са мощно разтърсени. Причината за това са преходните и заключителни разпореждания в проектозакона за Бюджет 2019 година Това сподели по време на конференция, ръководителят на Общото заседание на Българска академия на науките Евелина Славчева, съобщи БГНЕС.
ДЕН 10 ОТ ПРОТЕСТА НА МАЙКИТЕ: " ОСТАВКА ИЛИ БЕЛЯ! "
" Оставка или пакост! " Под това мото, в унисон с Хелоуин, протече днешният следващ митинг на майките на деца с увреждания от самодейността " Системата ни убива ".
НОВО ИЗСЛЕДВАНЕ ТВЪРДИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПО-БОГАТА С ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК
Премахване на плоския налог и въвеждане на прогресивно облагане стартира ново проучване, показано в КТ " Подкрепа " от Нови леви вероятности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР