Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет заседава във връзка с

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет заседава във връзка с
Коментари Харесай

ВСС обсъжда кандидатурата на Иван Гешев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет заседава по отношение на избора на нов основен прокурор през днешния ден. Две комисии в границите на два дни би трябвало да преценяват професионалните и нравствени качества на единствения претендент за поста - Иван Гешев.
Комисията по атестиране и състезания (КАК) към Прокурорската гилдия, както и на Етичната комисия за професионални и нравствени качества на претендента до 17 октомври, вторник - ще изготвят два отчета. Заседанията ще са обществени, можете да ги гледате тук.
Освен разискванията, на които е поканен и самият Гешев, по-късно и самите отчети ще бъдат убликувани онлайн на уеб страницата на Висш съдебен съвет.Те ще бъдат разисквани от колегията на 9 октомври. На базата на извършено гласоподаване ще се дефинира и допустимостта на препоръчаната кандидатура.
Ако тя бъде подкрепена, чуването на Иван Гешев за поста на началник на държавното обвиняване ще се състои на 24 октомври.
Actualno.com напомня, че и довечера ще има митинг против кандидатурата на Гешев за поста основен прокурор и за самата процедура по желание. Той ще се организира тази вечер в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР