Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по предложение от

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по предложение от
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност прокурор от Самоков, обвинен за побой

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) по предложение от основния прокурор на Република България в профил краткотрайно мъж от длъжността „ прокурор “ в Районна прокуратура – Самоков до привършване на воденото против него наказателно произвеждане по Директива за птиците № 215/2019 г, по разказа на Следствения отдел при Софийска градска прокуратура, прочие пр. № 11367/2019 година по разказа на СГП, отдел „ Специализиран “. Това оповестиха от Висш съдебен съвет.

Предложението от основния прокурор е по отношение на привличането на прокурора като обвинен за осъществено съзнателно закононарушение от общ темперамент по член 131, ал.1, т.12, вр. чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс, за това че на 12 юни 2019 година за времето от 14.30 до 15.00 часа в град Самоков, на ул. „ Бачо Киро “ по хулигански подбуди предизвикал лека телесна щета на Д. Г. Г.

Искането на основния прокурор е обосновано от нуждата от осъществяване на процесуално следствени дейности в Самоков и служебното състояние на обвинения – прокурор в Районна прокуратура – Самоков, което би могло да попречи на следствието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР