Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви, че няма

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви, че няма
Коментари Харесай

Прокуратурата иска от политиците да не я споменават

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) разгласи, че " няма да допусне " държавното обвиняване да бъде въвлечено в " институционални кавги " сред представители на държавната власт и партийни представители.

Не е ясно по какъв начин колегията " няма да допусне " мнения на политиците във връзка с институцията, тъй като тя не има възпиращи механизми. Колегията е потвърдила, че няма никакво желание да блокира политическите мнения и на самите магистрати, върху които има власт. Откакто е на поста, основният прокурор Иван Гешев постоянно си разрешава политически изявления.

Той към този момент е обявявал, че субектите, които се стремят да провокират избори, целят заличаване на прокуратурата. Други политически субекти са определяни от него като " анархолиберали ". С политически причини той постоянно нападна и ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Прокурорската гилдия не вижда това, само че се намесва в последния скандал сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Преди ден министър председателят Бойко Борисов бе разпитан в спецпрокуратурата по делото за търговия с въздействие, формирано поради връзката сред русенския предприемач Пламен Бобоков и съветника на президента Пламен Узунов. След разпита Борисов съобщи пред медиите, че " с цел да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези обществени събития ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР