Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно реши да

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно реши да
Коментари Харесай

Прокурорската колегия иска доклада с дейностите и обвързаностите на Нотариуса

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) единомислещо реши да изиска от краткотрайната комисия в Народното събрание отчета по отношение на действия и обвързаности на Мартин Божанов, както и описите и приложенията към него.
Прочетете още
Също по този начин колегията гласоподава да предложения на чуване четиримата някогашни заместници на някогашния началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, както и да бъде поканен юрист Александър Червеняков на чуване по отношение на изказвания на гръцки предприемач във връзка с апелативния прокурор Радослав Димов.

Членовете на колегията одобриха още да изискат от Софийската градска прокуратура информация за образуването и придвижването на досъдебното произвеждане, водено против проведена незаконна група с един от членовете, на която е Мартин Божанов. Също по този начин ще бъде изискана информация по отношение на образуването и придвижването на 20 преписки, свързани с Мартин Божанов.

Прокурорската гилдия одобри за сведения двете чувания на апелативния прокурор на София Радослав Димов и следователя и някогашен член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров, които се състояха през днешния ден.

Въпреки че беше направено предложение, колегията не реши да сътвори нарочна комисия по отношение на Мартин Божанов по отношение на изказванията за негов контакт с прокурори. Членовете се сплотиха към мнението, че обстоятелства и условия към проблема могат да бъдат изяснявани в границите на постоянните съвещания.

Мартин Божанов беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Божанов. По време на обиските са били конфискувани разнообразни материални носители и компютри, съобщи Българска телеграфна агенция. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там. В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Също по този начин стана известно, че Мартин Божанов е сменил числа от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В Народното събрание беше основана краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР