Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да образува второ

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да образува второ
Коментари Харесай

РЕШЕНО: Образуваха второ дисциплинарно производство срещу прокурор Невена Зартова

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет реши да образува второ дисциплинарно произвеждане за налагане на дисциплинарно наказване на някогашния административен началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова, предава Българска телеграфна агенция.

На 19 февруари градският прокурор на София Илиана Кирилова сезира Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, която сега извършва функционалностите на Висш прокурорски съвет, за формиране на дисциплинарно произвеждане против Зартова.

Искането се базира на отчет за осъществена инспекция на дейностите на трима прокурори от СРП, както и на техния административен началник.

Невена Зартова се чака на следващия ден да бъде изслушана във краткотрайната парламентарна комисия, основана да откри обстоятелства и условия по отношение на активността на групата към Мартин Божанов.

Миналата седмица Зартова удостовери, че поддържа дългогодишни другарски връзки с юрист Велимир Атанасов, апетитен като помощник на Нотариуса.

" Не го укривам от никого. Поддържахме фамилни другарски връзки, в никакъв случай не е ставало въпрос за някакви съответни производства, в противен случай, съзнателно сме ги избягвали ", разяснява в телевизионно изявление Зартова.

За пръв път обаче чула името на Мартин Божанов след разкритията на Антикорпуционния фонд от 2021 година

" Никога преди този момент не е ставало дума за това лице. При най-малкия намек за подозрение незабавно бих реагирала ", прибавя прокурорът.

За още вести: www.eurocom.bg
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР