Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отстрани от поста следователя

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отстрани от поста следователя
Коментари Харесай

ВСС отстрани от поста следовател, шофирал пиян

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет в профил от поста следователя Свилен Цеков. Искането за това е направено от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов.

Цеков към този момент има повдигнато обвиняване за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол.

Причината е, че Цеков е притеглен като обвинен по текст от Наказателния кодекс, който гласи: " Който ръководи моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, открито по надлежния ред, се санкционира с отнемане от независимост до една година. "

На 13 септември от 10 часа пък Прокурорската гилдия ще се занимае със Дилян Деянов, който работи в Окръжната прокуратура в Перник.

Причината Сарафов да желае неговото премахване е, че Деянов има обвиняване. То е, че е предал монети на някогашната жена на Петьо Петров - Пепи Еврото - Любена Павлова. Тези монети обаче не били нейни, а са противоречиви по проблема " Осемте джуджета ". За тях спорят татко и наследник Илия и Явор Златанови. Деянов е първият прокурор по случая, станал прочут като " Осемте джуджета ". Преди той работеше в закритата към този момент Специализирана прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР