Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу
Коментари Харесай

Започва дисциплинарно производство срещу заместник на Гешев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет образува дисциплинарно произвеждане против Пламена Цветанова, която е някогашния член на колегията и сегашен заместител на основния прокурор Иван Гешев. Искането да начало на такава процедура бе импортирано от някогашния длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев, а самата Цветанова също е упорствала за това, заяви.

В настояването си поради нарушавания на етичния кодекс и на служебните отговорности, защото прокуратурата два пъти е за инцидентното систематизиране на каузи и преписки в прокуратурата. Самият Гешев дефинира предлагането на министъра като " житейски смешно създание ".

В писмо до прокурорската гилдия Пламена Цветанова показва, че е схванала за настояването за дисциплинарно произвеждане против нея от уеб страницата на министерството на правораздаването и желае да се запознае с предлагането, което по думите й може да се случи единствено в случай че бъде стартирано такова дисциплинарно произвеждане.

" Предвид отговорностите на заеманата от мен управителна служба в системата на прокуратурата на Република България и наведените доводи за накърняване престижа на правосъдната власт, апелирам да образувате дисциплинарно произвеждане за изясняване на обективната истина по изложените изказвания, които засягат освен персоналния ми престиж и професионално достолепие, само че и престижа на прокуратурата като цяло ", показва в писмото Пламена Цветанова, представена от lex.bg.

" Поради това е належащо да подхваща и ще подхваща съответните законосъобразни ограничения, с цел да защитя правата си в границите на формирано дисциплинарно произвеждане, а след приключването му - и по правосъден ред ", добавя още заместникът на Гешев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР