Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избира единодушно досегашният ръководител

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избира единодушно досегашният ръководител
Коментари Харесай

Иван Гешев е избран за зам.-главен прокурор и поема ресор антикорупция

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет избира единомислещо досегашният началник на спецпрокуратурата Иван Гешев за поста заместник-главен прокурор.

Гешев е петият заместител на Сотир Цацаров и поема сектор " антикорупция " . Главният прокурор разяснява, че претекстовете за избора на Гешев са в писмен тип.

Припомняме, с цел да стане заместител, се наложи прокурорската гилдия да открие нoв, тpeти щaт зa зaместник глaвeн пpoĸypop. Това стана половин година откакто щатът бе закрит, тъй като обвинител номер съобщи, че няма потребност от повече заместници.

С измененията в Наказателно-процесуален кодекс (HΠK) предишния ноември, делата против по този начин наречената " висока корупция " бяха трансферирани в спецпрокуратурата .

Малко по-късно бе основана и мегаантикорупционната комисия - Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), чийто ръководител е Пламен Георгиев. С тази комисия спецпрокуратурата направи няколко взаимни акции.

 Шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев е препоръчан за зам. основен прокурор
Шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев е препоръчан за зам. основен прокурор

Самият Сотир Цацаров още веднъж отваря щат за собствен трети заместител

Новият заместител основен прокурор е в новините и около акцията с кметицата на столичния регион " Mлaдocт " Десислава Иванчева .

За да онагледи стабилността на доказателствата против Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашния областен кмет на " Младост " Петко Дюлгеров, той изясни, че тримата " светнали " като " коледни елхи " от белязаните 70 000 евро , дадени им от строителен бизнесмен.

Припомняме, през юли 2016 година Иван Гешев беше единственият претендент за началник на Специализираната прокуратура.

Припомняме, Гешев стартира следствието за банкрута на КТБ като редови прокурор в Градската прокуратурата . След избора му за началник на спецпрокуратурата, делото за обвиняването против Цветан Василев и останалите разследвани беше променено и изпратено в спецпрокуратурата.

 Прокурорът Гешев упрекна юристите на Цветан Василев, че политизират процеса
Прокурорът Гешев упрекна юристите на Цветан Василев, че политизират процеса

Обвиняеми по делото са 18 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР