Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува с пълно единодушие

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува с пълно единодушие
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата застава зад всеки атакуван честен магистрат

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет гласоподава с цялостно единогласие Декларация в отбрана на наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура по случая " Васил Божков " - Ангел Кънев, след обява с негови фотоси в профила на Божков в обществената мрежа Фейсбук.
" Действията на Прокуратурата на Република България (ПРБ) против корупцията и проведената престъпност предстоящо провокират опити за политически, стопански, медиен, а към този момент и престъпен напън ", се споделя в декларацията.
Днес от Дубай предприемачът, с 18 обвинявания, нападна Кънев с обвиняване, че оказва напън връху чиновници от Национална агенция за приходите по време на следствието.
Божков: Прокуратурата оказва напън върху чиновниците на Национална агенция за приходите (СНИМКИ)
Неговият някогашен съучастник Цветомир Найденов пък разяснява, че това е следващият опит за заплашване от страна на Божков.
Цветомир Найденов: Божков очевидно продължава да заплаща на някогашни чиновници на ДАТО
В резултат основният прокурор Иван Гешев съобщи по време на съвещанието на Висш съдебен съвет, че прокуратурата пази безкомпромисно публичния интерес.
„ Многократно съм казвал, че няма недосегаеми лица , без значение дали са част от Министерски съвет, Президентството, милиардери или обществено слаби, ние сме и ще бъдем подложени на всевъзможни офанзиви - медийни или политически, или както в тази ситуация с престъпен нюанс. Това е част от работата ни “, акцентира основният прокурор, който председателстваше съвещанието на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.
„ Трябва да е ясно, че Прокуратурата на Република България, прокурорската гилдия и основният прокурор ще застанат зад всеки почтен, заслужен български магистрат , вършещ съзнателно работата си, без значение дали е прокурор или арбитър, чиновник или следовател, при положение, когато са подложени на офанзиви. В качеството ми на магистрат, бих споделил, че в този случай има данни за състав на закононарушение “, добави основният прокурор.
„ В същото време прокуратурата ще бъде безкомпромисна към лица от нейните структури, които реализират дисциплинарни нарушавания или сформира на закононарушения. Прокуратура на Република България не прави разлика сред лицата, които са нарушили закона и няма да вършим такава, в това число и в случай че те са част от правосъдната власт “, съобщи Иван Гешев.
Времената са изменени . Някои хора са застинали в 80-те и 90-те години, когато публичният и политически живот се въртеше към Магурата. Българските жители желаят правдивост и прокуратурата прави всичко допустимо да изправи пред българския съд хората, които са нарушили закона. Прокуратура на Република България е част от този развой за правдивост, който чакат жителите “, заключи основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР