Прокурорите у нас са наблюдавали 701 дела за организирана престъпност,

...
Прокурорите у нас са наблюдавали 701 дела за организирана престъпност,
Коментари Харесай

Главният прокурор отчете: 122 новообразувани дела за организирана престъпност

Прокурорите у нас са следили 701 каузи за проведена престъпност, като новообразуваните досъдебни производства са 122. По това закононарушение на съд са предадени общо 372 лица, а с влезнал в действие правосъден акт са наказани 92-ма, а 12 са оправдани.

Това сочат данните от Доклада за активността на прокуратурата по използването на закона


Голям е броят на следените досъдебни производства за противозаконен трафик на опиати. За 8-месечния интервал те са 9317, като над 50% от тях са новообразувани. 2481 лица са изправени пред Темида за този тип незаконно действие. Осъдени и глобени за наркотрафик са 2139 индивида, а 18 са оправдани.

Информацията, предоставена от основния прокурор Иван Гешев по отношение на корупцията, демонстрира, че от началото на годината до края на август са новообразувани 525 досъдебни производства от общи 2282 водени. На съд са предадени 283 лица, а наказани и глобени са 156. По членовете от Наказателния кодекс, свързани с корупцията, са оправдани 22-ма.

В отчета са посочени и някои знакови следствия като това за топлоелектрическите централи „ Бобов дол “, „ Брикел “, „ Сливен “ и „ Перник “. Предмет на инспекцията са издадените разрешителни за изгаряне на боклуци от централите и техните дейности по неутрализиране и оползотворяване на тези боклуци.

Представени са данни и по отношение на инспекцията на законността на градежа „ Алепу Вилидж “ в Созопол. В отчета е посочено, че всички материали по случая са оценени от Върховната административна прокуратура и са изпратени по подготвеност на Окръжната прокуратура в Бургас.

Оттам е взето решение за складиране на митинг до Административния съд в морския град с искане да се разгласи за незаконосъобразно или незначително разрешението за градеж на „ Алепу Вилидж “.

Посочени са и инспекциите за определяне на това какъв брой от антиките, открити в персоналната сбирка на предприемача Васил Божков, са регистрирани по надлежния ред.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР